додому Новини Депутат цікавиться ходом розслідування земельної оборудки в районі "Поляна" (документ)

Депутат цікавиться ходом розслідування земельної оборудки в районі "Поляна" (документ)

0

Депутат Черкаської міської ради від ВО "Свобода" Ярослав Нищик цікавиться у прокуратури ходом розслідування провадження, що стосується законності отримання у приватну власність 44 земельних ділянок у районі "Поляна".

Своє звернення депутат зачитав на вчорашньому засіданні міської ради.

За словами Нищика, справу вже вивчила Сільськогосподарська інспекція.

"Через кілька днів вказаний орган надав висновок, що підписання зазначених інвестиційних угод не відповідає законодавству", – зазначив депутат.

Нагадаємо, земля в районі "Поляна" потрапила у приватні руки у 2009 році. Кілька тодішніх депутатів міськради або ж наближені до них люди підписали інвестиційні угоди із КП "Черкасиінвестбуд", на балансі якого й перебували земельні ділянки. Фактично, так вони отримали їх у власність безкоштовно. Майже всі "власники" землі за цей час устигли перепродати землю третій особам. Однак жодних договорів купівлі-продажу з ними не укладалося, оскільки відбувся лише перепродаж права укладати інвестиційні угоди. Тепер люди, що перекупили права, просять мера Черкас підписати договір суперфіції, оскільки без нього не мають законного права на будівництво.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version