НовиниДепутат Авдіївської міської ради на Черкащині тренує дітлахів (ВІДЕО)

Депутат Авдіївської міської ради на Черкащині тренує дітлахів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Проект "Переселенці" – історії тих, хто в одну мить втратив усе, опинився в стані "тут і зараз", пише Золотоноша. У кожного з них – своя історія, але всі вони є частиною нашої спільної історії, нашого сьогодення. Називаються серії з огляду на діяльність героїв, адже ці люди привозять із собою тільки те, що вміють. У проекті немає закадрового тексту. Кожна серія – це монолог, усе розкривається тільки словами героїв. Продукт створений за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID).

Героєм однієї із серій проекту "Переселенці" став житель Золотоноші Олексій Дроб’язко – тренер місцевої школи кіокушин карате, автор декількох етнопроектів, батько трьох синів. 20 діб підвалів, ям та кліток для собак – таку участь підготували депутату Авдіївської міської ради за те, що той не дозволив зняти прапор України із головної будівлі міста. На свободу він таки вийшов. Всіма правдами і неправдами, величезними зусиллями своїх друзів та колег по спортивному цеху.

Будинок зруйнований, подальше перебування у рідному місті неможливе, тому Олексій разом із родиною (вагітна дружина, теща, двоє дітей) зібрав нехитрий скарб та, попрощавшись із домівкою назавжди, вирушив на захід. Будинку й справді родина Дроб’язків більше не побачить, адже його майже вщент зруйнував снаряд, а все, що лишилось цілим, розтягли "освободітєлі" різних національностей.

Вибір переселенців припав на Золотоношу, в чому не пошкодували вони жодного разу, намагаючись вже тепер хоч якось віддячувати громаді.

– Місто Золотоноша – цікаві люди, дуже господарські та комунікабельні. Саме місто мене вразило у перший момент своєю чистотою. Зрозуміло, що приїхали "з тих" територій, люди яких принесли на своїх плечах війну та смерть їхніх дітей. Було й різне ставлення. З людської точки зору це зрозуміло. Але в момент нашого переселення побачили оцю типову українську гостинність, вже в перший день наша родина була забезпечена усім необхідним, – пригадує Олексій.

На Черкащині сім’я Дроб’язків поповнилась третім сином, вже золотонісцем від народження. Олексій, окрім виховання своїх дітей, увесь вільний час присвячує улюбленим справам – спорту та творчій будівельній справі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, переселенець втілив мрію золотоніських спортсменів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x