НовиниЧеркащинаДень "ікс": чого очікувати від владного перерозподілу в Черкасах...

День "ікс": чого очікувати від владного перерозподілу в Черкасах (ФОТО)

-

- Advertisment -

Для міського голови Черкас Анатолія Бондаренка 6 лютого стало справжнім святом. В один день він змінив ненависного йому секретаря міської ради Олександра Радуцького, отримав новий виконком і нову більшість у міській раді. Тепер замість надокучливих "22 – за" під час засідань все частіше лунатиме "26 – за".

Хто ж увійшов до цієї більшості?

Фракція "Батьківщина" (5 депутатів), фракція "Самопоміч" (3 депутати), фракція "Черкащани" (5 депутатів), група "Незалежні" (3 депутати), 1 депутат-"укропівець", 2 з колишніх радикалів, 1 екс-самопомічівець і, власне, "джекпот" засідання 6 лютого – фракція "Свобода" (5 депутатів). Разом із міським головою – 26 голосів.

Як працюватиме ця різношерстна більшість у майбутньому – покаже час, але те, що зараз мер залежить від "Свободи" – це факт. Будь-яка забаганка націоналістів може бути виконана. Ні для кого не секрет, що "Свобода" і "Батьківщина" на всеукраїнському рівні мають тісні дружні стосунки. Виключенням були лише Черкаси, де місцеві "свободівці" довгий час не входили до промерської коаліції. Тепер справедливість відновлена. Але якою ціною?

Щоб отримати прихильність "Свободи", Бондаренку довелося пожертвувати п’ятьма посадами у виконкомі, серед них і посадою секретаря.

Що далі?

Не факт, що всі рішення, потрібні Бондаренку проходитимуть у міській раді. Рішення, які будуть явно не на користь громади, або до яких буде прикута увага ЗМІ і громадськості (не без допомоги опозиції) не підтримуватимуться "свободівцями". У цій ситуації Партії вільних демократів, "Громадянській позиції" і "Солідарності" треба буде переходити в опозицію. Змістивши Радуцького з посади секретаря, Бондаренко отримає ярого опозиціонера у сесійній залі. Для екс-секретаря сьогодні головне зберегти ті 17 голосів, що він має. Власне, сам Радуцький нікуди не зникає. Він залишається депутатом у міській раді. А це означає, що війна триватиме.

Чи буде комфортно Бондаренку з нинішнім виконкомом?

"Свобода" завжди принципова. Тут треба віддати належне. Якщо вони проти МАФів, то вони будуть проти МАФІв. Якщо вони підтримують знесення кіосків, то вони цього добиватимуться, незважаючи на те, що ці кіоски будуть "Батьківщини". Те ж саме стосується і витрачання бюджетних коштів.

Ймовірно, що скандальні теми з прибиранням зелених зон, забудови берегової смуги доведеться команді мера "згорнути".

Політичні спостерігачі відводять цьому виконкому 3-4 місяці, а потім знову виникатимуть проблеми. І тут мер не зможе розповідати, що колапс у Черкасах "через Радуцького". Просто дехто почне пильнувати за іншими.

Загалом обрано 11 членів виконкому. Необхідна кількість голосів для ухвалення рішення – 6. П’ятеро – це "Свобода", ще двоє – представники Нацкорпусу "Азов", які мають підписаний меморандум про співпрацю зі "Свободою" на всеукраїнському рівні.

У випадку, якщо виникнуть різноманітні "войнушки" між мером і "Свободою", то Бондаренку загрожуватиме імпічмент.

Випробування для нового виконкому

Першим випробуванням для нового виконкому стане голосування за підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Якщо мер Бондаренко вчора вже заявив перевізникам, що він на їхньому боці, то, наприклад, "свободівці" можуть і не підтримати. Адже не так давно депутат від "Свободи" Максим Шило подавав у міську раду проект рішення про скасування вартості проїзду з 3 до 4 грн. Як може політична партія змінити свій світогляд за один день?

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас у день сесії подав новий склад виконкому.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x