НовиниЧеркащинаДекомунізоване село на Черкащині хоче вже третю назву

Декомунізоване село на Черкащині хоче вже третю назву

-

- Advertisment -

Жителі перейменованої Вікторівки, що на Маньківщині, не можуть змиритися із новою назвою села "Поминик". Усвідомивши, що повернення до минулого не можливе, вони пропонують назвати село "Калинівка". Про це йдеться у проекті рішення, що розглядатимуть депутати обласної ради на засіданні сесії 8 вересня.

Нагадаємо, назва "Поминик" була присвоєна селу Вікторівка Маньківського району постановою Верховної Ради України від 19.05.2016 та з урахуванням рекомендації Українського інституту національної пам’яті. Відразу після цього жителі села неодноразово висловлювалися щодо незадоволення новою назвою "Поминик", оскільки вона асоціюється зі словом "помийник", що є не лише немилозвучним, а й образливим.

Оскільки повернення населеному пункту попередньої назви "Вікторівка" суперечитиме вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", громадою було ухвалено рішення перейменувати село Поминик на Калинівку.

Відповідно до чинного нормативно-правового регулювання, для вирішення питання перейменування населених пунктів обласні ради вносять до Верховної Ради України подання з обґрунтуванням пропонованого перейменування населеного пункту, ухвалене на сесії відповідної ради. Таким чином Черкаська обласна рада має звенутися до Уряду щодо врахування рішення жителів села щодо перейменування села Поминик Маньківського району Черкаської області на село Калинівка.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащани досі не визначились, чи потрібні їм назви вулиць на честь атовців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x