НовиниДе у Черкасах можна перевірити лічильники води

Де у Черкасах можна перевірити лічильники води

-

- Advertisment -

"Черкасиводоканал" закликає черкасців повірити роботу встановлених лічильників води. Про це інформують у прес-службі комунального підприємства.

"Згідно із статтею 28 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці. Відтак, проводити перевірку лічильників потрібно раз на 2–4 роки. Цей термін залежить від типу лічильника та міжповірочного періоду, який вказано у паспорті приладу", – наголошують у виробничому відділі "Черкасиводоканалу".

Згідно із законом повірка лічильників має тривати не довше одного місяця. Нарахування за послуги за цей період проводиться за середньомісячними показниками лічильників попередніх трьох місяців.

Для проведення процедури повірки лічильника спочатку необхідно його роз пломбувати. Про це потрібно повідомити представника служби обліку реалізації води і стоків КП "Черкасиводоканал". Розпломбований та демонтований лічильник здати на повірку до сертифікованої повірочної лабораторії. Вже повірений прилад обліку потрібно встановити на своє місце та викликати представника служби обліку реалізації води і стоків для його опломбування.

Абоненти, лічильники яких повірка визнала непридатними для подальшого використання, зобов’язані придбати нові засоби обліку такого ж калібру.

Повірочні лабораторії у Черкасах:

КП "Черкасиводоканал", вул. Ватутіна, 12.  Довідки за тел. (0472) 32-32-06; 63-57-40 (енергослужба).

ДП "Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації", вул. Гоголя, 278.  Довідки за тел. (0472)37-31-49 (приймальня).

ПП "Авто-ВІС", вул. Крупської, 52. Довідки за тел. (0472) 63-79-42.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Платформу під Черкасами хочуть перейменувати на честь острова, де загинули люди

Залізничну платформу, що розташована на дамбі біля Черкас, хочуть перейменувати. Тож замість нинішньої назви 884 км вона може називатися...

Колишньому голові села на Черкащині просять присвоїти звання Героя

Нині триває збір підписів під петицією про присвоєння звання Героя України Степану Педченку. Свого часу він був головою села...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x