додому Новини Кримінал ДБР перевірить черкаських прокурорів з інвалідністю

ДБР перевірить черкаських прокурорів з інвалідністю

0

ДБР перевірить законність отримання 70 працівниками черкаської прокуратури статусу інвалідів. Про це повідомляє сайт «Кропива» із посиланням на ухвалу Соснівського районного суду м. Черкаси.

ДБР нині проводить розслідування за матеріалами управління внутрішньої безпеки Генпрокуратури. Слідчі вивчають факти «необгрунтованого встановлення діагнозу захворювання та групи інвалідності працівникам прокуратури Черкаської області, що призвело до безпідставного нарахування пенсійних виплат».

Перевіркою охоплений час з кінця 2008 по квітень 2020 років. Саме в цей період 71 працівник прокуратури отримували інвалідність різних груп.

«Так, вивченням електронних декларацій вказаних прокурорів встановлено, що вони отримали пенсійні виплати за цей період на загальну суму понад 14 млн. 073 тис. грн», – йдеться в ухвалі суду.

Слідство підозрює, що працівники закладів охорони здоровя та медико-соціальних експертних комісій, за змовою з прокурорами внесли недостовірні дані до медичних документів на підставі яких прокурори набули статусу інвалідності.

Нині в прокуратурі Черкаської області працює 394 працівники.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах виставляють на торги ще одну історичну будівлю

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version