НовиниКриміналПідготовка теракту в черкаському коледжі: прокуратура повідомила про булінг...

Підготовка теракту в черкаському коледжі: прокуратура повідомила про булінг студента

-

- Advertisment -

Черкаський студент, якого СБУ викрила в погрозах здійснити масові розстріли, зазнав знущань у коледжі. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Черкаської обласної прокуратури Микола Мартинюк.

прокуратураЗа інформацією прокурора, наразі жодній особі не повідомлено про підозру, ніхто не затриманий, поки тривають слідчо-розшукові дії.

– Основний фігурант – студент одного з черкаських закладів передвищої освіти, за місцем проживання якого й вилучили докази. Зброю наразі перевіряють. Із доказів та показань хлопця з’ясувалося, що у нього були мотиви: над студентом систематично знущалися, тому він готував помсту. Другий товариш, про якого згадує СБУ, імовірно, теж причетний. Зареєстроване кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу, – повідомив Мартинюк.

Як зазначив Микола Мартинюк, відомостей про реакцію адміністрації навчального закладу на знущання не було, тому прокуратура скерувала дві вимоги задля пояснень. У результаті зафіксували ряд порушень від посадових осіб, трьох людей притягнули до відповідальності, одну особу звільнили.

– У правоохоронців не було достатньо часу для підготовки запобігання злочину. СБУ зібрала матеріали, що засвідчили підготовку повнолітньої особи до вчинення злочину, наступного дня хлопця викрили й зареєстрували кримінальне провадження, – розповів прокурор.

У разі доведення причетності студента до злочину санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. Чи буде пом’якшувальною обставиною факт знущання – поки невідомо.

Читайте також: Черкащанка “здала” поліції співмешканця матері

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x