додому Новини Кримінал На Черкащині викрили колаборантку, яка здавала позиції наших військових (ФОТО)

На Черкащині викрили колаборантку, яка здавала позиції наших військових (ФОТО)

0

За останню добу Служба безпеки України викрила 20 ворожих диверсійно-розвідувальних груп у різних регіонах. Серед них – одна черкащанка, яка здавала позиції наших військових.

Ця інформаторка працювала на розвідку окупанта, передаючи інформацію про об’єкти інфраструктури й налаючи фото та відео щодо розташування на Черкащині військовослужбовців і техніки ЗСУ.

Жінку залучили до цієї діяльності через заборонені російські соцмережі, де вона активно пропагувала “за рускій мір” і підтримувала окупацію так званих Л/ДНР.

Також зрадниця поширювала дописи із закликами про зміну меж суверенної України та з нетерпінням чекала російські війська на Черкащині.

За інформацією поліції, під час обшуку в оселі черкащанки вилучили вогнепальну зброю, набої різного калібру та вибухову речовину.

Жінку затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисниці повідомили про підозру за статтею 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Санкція статті 111 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна.

Відеозвіт СБУ:

Нагадаємо, спеціальний чат-бот збирає інформацію про зрадників України.

Читайте також: Зеленський попередив про швидку відповідь тим, хто працює на розкол України.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version