НовиниЧеркащинаЦьогоріч на Черкащині очікують вдалий урожай цукрового буряка

Цьогоріч на Черкащині очікують вдалий урожай цукрового буряка

-

- Advertisment -

Раннє накопичення тепла, швидке прогрівання та підсихання ґрунту дозволило аграріям області в ранні строки розпочати сівбу цукрових буряків. Проте у зв’язку з високою температурою ґрунту, частина запланованих площ виявилася недосіяною. Тому площа, засіяна в цьому році цією культурою, є найменшою за роки існування області – 8,4 тис. га. Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Погодні умови початку вегетаційного періоду культури були цілком сприятливими для його росту та розвитку, що підтверджено спостереженнями наших агрометеорологів на тестових полях області. Проте, у зв’язку зі спекотною посушливою погодою червня, умови для росту кореня були вкрай несприятливими. Та й зволоження ґрунту швидко погіршилося до недостатніх значень. Але навіть за нетипово високих для червня температур та на більшості площ дефіциту опадів, за рахунок високої вологості повітря в денні години, відсутності інтенсивних суховіїв та тривалих рос, рослини відновлювали тургор в нічні та ранкові години і стан посівів утримувався добрий.

Варто зазначити, що саме в останні роки спостерігалася найбільш висока врожайність, а роком-рекордсменом є 2018, коли в середньому по області було зібрано 518 ц/га. Найбільш низький, за рахунок поєднання повітряної та ґрунтової засухи, було зібрано в 1999 році – в середньому 144 ц/га.

Агрометеорологи Черкаського обласного гідрометцентру обрахували основні агрометеорологічні фактори і прогнозують непоганий середньообласний врожай цукрового буряку – в межах 430 ц/га. Валовий збір, з урахуванням засіяних площ – в межах 360 тис. т.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині очікується різке зниження температури.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x