НовиниЧеркащинаЦьогоріч на Черкащині більшає випадків хвороби на туберкульоз і...

Цьогоріч на Черкащині більшає випадків хвороби на туберкульоз і заражень від укусів кліщів

-

- Advertisment -

За результатами щомісячного моніторингу захворюваності на особливо небезпечні інфекції, який здійснює ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" за 4 місяці 2019 року захворювання на сибірку, бруцельоз, висипний тиф, сказ, туляремію не реєструвались.

Захворюваність на хворобу Лайма збільшилась на 2 випадки. Зареєстровано 18 випадків захворювання проти 16-ти за аналогічний період 2018 року. Про це інформує прес-служба Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України.

На активний туберкульоз органів дихання захворюваність залишилась на рівні минулого року. Зареєстровано 167 випадків. Кількість захворювань бацилярного туберкульозу становить 106 випадків проти 79, ріст на 34,2%. Найвищі інтенсивні показники в. Городищенському – 25,2 Корсунь-Шевченківському – 23,8, Чигиринському – 22,7, Уманському – 20,9, Смілянському – 18,6 та Шполянському – 18,9 районах.

Показник ураженості населення педикульозом становить 6,9 проти 10,9. Кількість виявлених випадків педикульозу зменшилась на 36,4%, відповідно 84 та 132 випадки. Найвищі показники ураженості педикульозом в мм. Сміла, Ватутіне, Лисянському, Шполянському та Кам’янському районах.

У вогнищах проведені всі необхідні протиепідемічні заходи. Повторні захворювання не реєструвались. ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" продовжує моніторинг стану захворюваності на особливо небезпечні інфекції в області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 18-річному черкащанину потрібні кошти на повторне лікування онкохвороби.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах фіксували підвищену концентрацію шкідливих речовин упродовж тижня

Протягом минулого тижня в місті Черкаси спостерігалася перевищена концентрація формальдегіду, аміаку та оксиду азоту, що перевищувало гранично допустимі норми....

У центрі Черкас водій маршрутки зухвало порушив ПДР (ВІДЕО)

Патрульні притягнули до відповідальності водія громадського транспорту за порушення ПДР. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Нещодавно в...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x