додому Новини Цього тижня на Черкащину повернеться спека

Цього тижня на Черкащину повернеться спека

0

Закінчується прохолодний період, який тривав на Черкащині з 5 липня. За цей час найнижча температура повітря +9º зафіксована 9 липня, найвища – +27º – 6 липня, а середній температурний фон тримався в межах +17+19º, що на 1-2º нижче кліматичної норми. 7 та 10 липня спостерігались локальні дощі кількістю від 1 до 7 мм, які разом із прохолодою стримували підсихання зерна та проведення жнив, інформує Черкаський обласний центр з гідрометеорології.

Проте, за повідомленням начальника Черкаського гідрометцентру Віталія Постриганя, з 11 липня ситуація в атмосфері змінилася. Після впливу північних циклонів на Черкащину почав поширюватися виступ теплого антициклону, вітри розвертаються на західні та південно-західні і починають постачати в наш край тепле повітря із субтропіків. Тому цього тижня значно потеплішають як дні, так і ночі. Із середини тижня денні температури досягнуть спекотних показників +31..33º. Ймовірність короткочасних дощів існує тільки у вихідні, проте пощастить не всім.

Як зауважили в гідрометцентрі, для жнив такі погодні умови цілком сприятливі, можна без втрат зібрати вже сформований високий врожай ранніх зернових. Проте високі температури та недобір опадів у липні зумовлять погіршення умов для формування врожаю пізніх та технічних культур.

На сьогодні майже на всій території області спостерігається пожежна небезпека 2-ого класу (мала) і лише в Канівському районі – 4-ого класу (висока). Антициклональний тип погоди, спекотні дні призведуть до швидкого зростання пожежної небезпеки в екосистемах регіону та підвищення рівня забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами підприємств та автотранспорту.

Для тих, хто звик до активного туризму, погодні умови тижня і природні особливості Черкаської області сприятимуть чудовому відпочинку та оздоровленню, адже тут багато водних об’єктів, чудові краєвиди, лікувальні соснові ліси.

За даними гідропостів області, температура води у водосховищі та річках за прохолодний період 5-10 липня знизилась до 23-24º, однак, з початком спекотного періоду вода знову почне прогріватися.

Як повідомляв сайт vikka.ua, початок липня на Черкащині обіцяють спекотним.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version