додому Новини Черкащина Цього тижня на Черкащині прогнозують “порцію дощів”

Цього тижня на Черкащині прогнозують “порцію дощів”

0
осінь дощ погода

Погода протягом тижня, що почався, буде теплою як для осені та з дощами. Про це пише керівник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань

осінь дощ погода
kyiv.depo.ua

Тривалий час жовтень цього року відзначався стабільністю. Це прохолодна погода з температурним фоном на 2-4º нижче норми, вдень не вище +15º та вночі -1..-5º та відсутність дощів. Здавалося, погода поступово «котиться» у передзимʼя.

Проте у вихідні синоптична ситуація склалася по-іншому. Атмосферні фронти із заходу зумовили на Черкащині дощі, переважно невеликі, лише у південно-західній частині області – помірні. Всього опадів випало від 4 до 13 мм дощу. При цьому, доступ холоду з півночі перекритий і тепле повітря Атлантики без перешкод транспортується у наш регіон. Тому, значно потеплішало, особливо вночі. Середньодобова температура 10-11º, що на 3-4º вище кліматичної норми та більше відповідає початку жовтня.

У ВІВТОРОК та СЕРЕДУ знову чергова «порція» дощів. Більш інтенсивні опади очікуються ближче до вечора вівторка та вночі середи. При цьому погода залишиться теплою.

До уваги водіїв і пішоходів! В умовах зменшення світлового дня, дощової і похмурої погоди, треба бути особливо уважними та обережними на шляхах. Відстань, на якій водій може розпізнати об’єкт уночі, зменшується вдвічі порівняно з днем, а час реакції водія збільшується приблизно вдвічі. Водій може помітити пішохода на дорозі в темному одязі на відстані не більше 65-70 м при ввімкненому ближньому світлі фар і 100-120 м при ввімкненому дальньому світлі фар.

Із ЧЕТВЕРГА дощі припиняться. Температурний фон суттєво не зміниться і перевищуватиме кліматичну норму на 4-6º.

Час міняти літні автошини на зимові ще не настав, адже щонайменше до кінця жовтня середньодобова температура в області прогнозується 10-11º тепла.

Аномальне тепло допоможе зекономити енергоносії для опалення приміщень, сприятиме завершенню збирання врожаю пізніх культур та продовжить період активної вегетації озимини.

Читайте також: На “Порш Каєн” без колеса: у Черкасах затримали п’яного водія

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version