НовиниЧеркащинаЦього тижня на Черкащині прогнозують “порцію дощів”

Цього тижня на Черкащині прогнозують “порцію дощів”

-

- Advertisment -

Погода протягом тижня, що почався, буде теплою як для осені та з дощами. Про це пише керівник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань

осінь дощ погода
kyiv.depo.ua

Тривалий час жовтень цього року відзначався стабільністю. Це прохолодна погода з температурним фоном на 2-4º нижче норми, вдень не вище +15º та вночі -1..-5º та відсутність дощів. Здавалося, погода поступово «котиться» у передзимʼя.

Проте у вихідні синоптична ситуація склалася по-іншому. Атмосферні фронти із заходу зумовили на Черкащині дощі, переважно невеликі, лише у південно-західній частині області – помірні. Всього опадів випало від 4 до 13 мм дощу. При цьому, доступ холоду з півночі перекритий і тепле повітря Атлантики без перешкод транспортується у наш регіон. Тому, значно потеплішало, особливо вночі. Середньодобова температура 10-11º, що на 3-4º вище кліматичної норми та більше відповідає початку жовтня.

У ВІВТОРОК та СЕРЕДУ знову чергова «порція» дощів. Більш інтенсивні опади очікуються ближче до вечора вівторка та вночі середи. При цьому погода залишиться теплою.

До уваги водіїв і пішоходів! В умовах зменшення світлового дня, дощової і похмурої погоди, треба бути особливо уважними та обережними на шляхах. Відстань, на якій водій може розпізнати об’єкт уночі, зменшується вдвічі порівняно з днем, а час реакції водія збільшується приблизно вдвічі. Водій може помітити пішохода на дорозі в темному одязі на відстані не більше 65-70 м при ввімкненому ближньому світлі фар і 100-120 м при ввімкненому дальньому світлі фар.

Із ЧЕТВЕРГА дощі припиняться. Температурний фон суттєво не зміниться і перевищуватиме кліматичну норму на 4-6º.

Час міняти літні автошини на зимові ще не настав, адже щонайменше до кінця жовтня середньодобова температура в області прогнозується 10-11º тепла.

Аномальне тепло допоможе зекономити енергоносії для опалення приміщень, сприятиме завершенню збирання врожаю пізніх культур та продовжить період активної вегетації озимини.

Читайте також: На “Порш Каєн” без колеса: у Черкасах затримали п’яного водія

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x