НовиниЧеркасиЦього тижня на Черкащині очікується літня погода

Цього тижня на Черкащині очікується літня погода

-

- Advertisment -

Тепла весняна погода на Черкащині поступилася більш холодному атмосферному фронту. Як погодна картина розгортатиметься далі, повідомляє Віталій Постригань, директор Черкаського обласного гідрометцентру.

квіти весна
Фото – Ігор Солодовніков

Минулі вихідні хвиля Середземноморського тепла охопила Черкащину і стовпчики термометрів впевнено перетнули позначку +22..+24º, а середньодобова +15..+18º відповідала літньому режиму погоди.

Проте, погодну ідилію сьогоні порушив холодний атмосферний фронт, який проявивсебе слабкими місцевими дощами. Атмосферний тиск почав зростати, вітер повернув на північні румби, транспортуючи у наш регіон порції арктичного повітря, тому температура знизиться. Ночі 10 та 11 травня ще будуть холодні: 1-6° тепла, на поверхні ґрунту прогнозуються заморозки 0-3°. Сонячна енергія вдень поступово прогріватиме повітря до 18-20°.

Вже з 12 травня розраховуємо на метеорологічне літо. Температура вночі 8-10°, вдень до 25-27°, температурний фон 17-18°, що вище звичайного на 2-4°.

Така погода підтримає стрімке зростання пожежної небезпеки, яка наразі на Черкащині – надзвичайна 5 класу, не забувайте дотримуватися правил пожежної безпеки.

За попередніми розрахунками, 13-14 травня очікують грозові дощі.

Сьогодні температура води у Дніпрі в Черкасах на 8 годину 14 °С. Середня дата початку купального сезону, коли температура води ≥18º за останні 30 років – 23 травня.

Читайте також: На Черкащині масово дорожчає проїзд у автобусах

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Сьогодні в Черкасах за деякими адресами не продаватимуть воду

Сьогодні, 24 квітня, продаж води з автоцистерни не буде здійснюватися за деякими адресами. Про це повідомляє пресслужба КП "Черкасиводоканал". Через...

Помутніння неба та «брудні дощі»: на Черкащину принесло пил із Сахари

На Черкащині наразі спостерігається помутніння неба та дощі, які можуть забруднити автомобілі та одяг. Це через транспортування пилу з...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x