додому Новини Черкащина Цього року в Умані не зможуть прийняти хасидів

Цього року в Умані не зможуть прийняти хасидів

0
хасиди

Україна цього року не зможе прийняти прочан на єврейський Новий рік Рош га-Шана. Причиною цього є повномасштабне вторгнення країни-агресора Росії. Повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на пресслужбу посольства України в Ізраїлі у Facebook.

хасиди

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що зараз Україна не може гарантувати безпеку.

«У зв’язку із турботою про життя та благополуччя прибулих в Україну та у зв’язку з кричущою російською війною в нашій країні, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати безпеку прочан і нині не пускаємо туристів та відвідувачів», – заявив він.

Він також закликав євреїв молитись, щоб війна закінчилася до Рош га-Шана.

«Ми сподіваємось, що молитви здійсняться, і Україна знову стане країною, яка щедро приймає гостей з Ізраїлю, і особливо євреїв, які приїжджають, щоб відвідати могили праведників», – додав посол.

Водночас рішення прокоментували у Міністерстві закордонних справ. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що прочани зможуть приїхати в Україну після завершення бойових дій.

«Єдина причина – це війна Росії проти нашої держави. В умовах обстрілів російськими військами цивільної інфраструктури в українських містах ми не маємо можливості гарантувати безпеку іноземних туристів», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що традиційно на святкування Рош га-Шана в Умань приїжджають десятки тисяч хасидів. Прочани з’їжджаються до міста на Черкащині на могилу цадика Нахмана.

Цадика Нахмана з Брацлава поховали на єврейському цвинтарі Умані ще 1810 року. Похований він був біля братської могили євреїв, яких убили під час Коліївщини (1768-1769). Місце прощі було відоме до 1920 року. У міжвоєнний період проща була заборонена, а за часів Другої світової війни єврейський цвинтар зовсім знищили.

Минулого року в Умань на святкування єврейського Нового року приїхало понад 30 тис. хасидів.

Як повідомляла раніше vikka.ua, в Умані «дворовий конфлікт» довкола собаки завершився кримінальним провадженням

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version