НовиниЧеркащина"Цілительки" ошукали двох пенсіонерок на Черкащині

"Цілительки" ошукали двох пенсіонерок на Черкащині

-

- Advertisment -

До хати двох пенсіонерок з Мартинівки, що на Канівщині, завітали шахрайки, яким вдалось видурити у жінок 8 тисяч гривень. Про це інформують на сайті Степанецької громади.

Пенсіонерки проживають на віддаленій від центру села вулиці. Серед білого дня до них завітали жінки 50-55 років ромської національності. Представляючись цілительками, шахрайки затуманили голови та виманили в довірливих пенсіонерок чималу суму грошей.

Черкащанки самі не розуміють, як віддали їм гроші. Оговтались уже згодом.

Часто такими шахрайськими методами, користуючись довірливістю і безпечністю громадян, наживаються особи циганської національності. І по хатах навідуються, і на вулиці чіпляються. Як не піддатися омані? Ось кілька рекомендацій від правоохоронців:

– не будьте самовпевненими. Не вважайте, що ви здатні впоратись із будь-яким впливом на вашу психіку. Цей вплив відбувається на підсвідомому рівні, і вам складно йому протистояти;

– зустрівши підозрілу людину, обійдіть її стороною, не розмовляйте з нею. Якщо вона все ж іде слідом чи намагається заговорити з вами, крикніть на неї, зробіть погрозливий жест, покличте когось на допомогу. Не допускайте скорочення відстані між вами і шахраєм менш як на один метр. Якщо все ж заговорили з нею і відчуваєте, що починаєте підкорятись її волі, зберіться і зробіть різких помах рукою у себе перед обличчям, струсніть головою. Не соромтеся – кричіть. Мета зберегти своє майно має переважити сором;

– як не у вас, то у ваших близьких та рідних можуть бути проблеми зі здоров’ям, нерозділене кохання, інші негаразди. Саме на ці "больові точки" і тиснуть шахраї. Пам’ятайте, якщо і вірите у нетрадиційні методи, у дар знахарок, то поїдьте до них додому;

не впускайте до свого двору чи будинку циган. Навіть якщо вони обіцяють вам за допомогу великі гроші. Якщо ж непрохані гості зайшли, намагайтеся їх вигнати, розмовляйте впевнено, не бійтеся, кричіть на них. Якщо ви літня людина, демонстративно наберіть на телефоні будь-який номер і скажіть у трубку, щоб син чи онук швидко до вас прибіг. Скажіть, що він живе за дві хати і за хвилину повинен прийти на допомогу.

Повідомте до поліції

Якщо у вашому населеному пункті з’явилися особи циганської національності, незалежно від їхніх намірів, терміново телефонуйте до чергової частини райвідділу УМВС за телефонами 102.

Так само слід вчинити, коли стало відомо про появу шахраїв. Якщо ви володієте інформацією, яку боїтеся розголошувати чи замовчуєте її з інших міркувань, то маєте змогу зателефонувати до відділення карного розшуку та повідомити про цей факт. Конфіденційність гарантована.

Шахраї вибирають різні способи обману: прохають надати допомогу дитині, чи літнім людям під виглядом співробітників соцзабезу та інших служб, пропонують якісь новітні соціальні послуги. Деякі обдурюють, продаючи дублянки, цукор. Результат практично завжди той самий: довірливий господар залишається у збитку.

Кожен, хто заходить у ваш двір чи будинок і представляється електриком, газівником, комунальником, працівником Пенсійного фонду чи соціальним працівником, має пред’явити документ, що посвідчує його особу. Якщо посвідчення не пред’являє – не впускайте незнайому людину до свого будинку. Будьте обачними, бережіть себе і своє майно від нахабних шахраїв!

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин купив породистого пса з підробленими документами.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x