додому Новини Чотири фракції запропонували свої зміни до бюджету Черкас

Чотири фракції запропонували свої зміни до бюджету Черкас

0

Проект бюджету Черкас на 2016 рік за умови внесення змін вирішили підтримати чотири фракції міськради – Партія вільних демократів, "Укроп", ВО "Черкащани" та об’єднання "Самопоміч". Таке рішення було ухвалено під час спільного засідання фракцій у середу, 27 січня. Запропоновані депутатами зміни подані вранці 28 січня до міськвиконкому та мають бути розглянуті під час засідання сесії міської ради. Про це інформує сайт "Партії вільних демократів".

Пропозиції стосуються переважно збільшення доходів від ПДФО, плати за землю, податку на нерухоме майно. Окрім того депутати чотирьох фракцій готові збільшити видатки на галузь ЖКГ, освіти тощо. Документ підписаний головами фракцій – Сергієм Одаричем ("ПВД"), Іваном Сухарьковим (ВО "Черкащани"), Романом Шевченком ("Самопоміч") та Русланом Зорею ("Укроп").

 

Повний перелік пропозицій фракцій до проекту рішення міської ради "Про міський бюджет на 2016 рік":

1. Збільшити доходи від ПДФО на 14 млн грн. (очікуване зростання розміру заробітних плат мінус втрати від переведення військовослужбовців).

2. Збільшити доходи від акцизного податку на 51 млн грн. (в проекті занижені показники через припущення, що з 1 квітня 50% податку буде відраховуватись до обласного бюджету).

3. Збільшити доходи від податку на нерухоме майно на 3 млн грн. (покращення адміністрування і розширення бази оподаткування).

4. Збільшити доходи від плати за землю на 7 млн грн. (показник минулого року, помножений на коефіцієнт інфляції).

5. Зняти додаткове фінансування на утримання закладів освіти в розмірі 7 млн грн. Натомість передбачити додаткове фінансування з розрахунку:

— для шкіл — 300 грн. на одного учня на рік (близько 7,2 млн грн.);

— для дитячих садків — 200 грн. на одного вихованця на рік (близько 2,2 млн грн.).

(ці кошти повністю забезпечать потребу в поточному утриманні, відповідно — заборонити збирання будь-яких коштів з батьків).

6. Збільшити видатки на житлово-комунальне господарство на 10 млн грн., затвердити розподіл видатків по галузі ЖКГ окремим додатком.

7. Збільшити видатки на галузь охорони здоров’я для повного медикаментозного забезпечення ургентних хворих протягом першої доби перебування у стаціонарі. Розрахунок та механізм контролю має надати Департамент охорони здоров’я.

8. Збільшити видатки на галузь охорони здоров’я для повного забезпечення потреби у м’якому інвентарі. Розрахунок має надати Департамент охорони здоров’я.

9. Кошти спеціальних фондів закладів охорони здоров’я спрямувати виключно на поточне утримання закладу (окрім коштів, сплачених за проведення профілактичних оглядів).

10. Передати всі обов’язки і все фінансування на придбання путівок для оздоровлення на Департамент соціальної політики.

11. Збільшити видатки на утримання комітетів самоорганізації населення орієнтовно на 240 тис. грн.:

— на поточне утримання — 81 903 грн.

— видатки на заробітну плату — 160 000 грн. (підвищення з 1.04.16 р.)

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати внесли свої пропозиції до рішення про місцеві податки та збори.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version