додому Новини Черкащина Чотири черкаські підприємства увійшли до санкційного списку РФ

Чотири черкаські підприємства увійшли до санкційного списку РФ

0

Під санкції, які ввела щодо українських товариств Російська Федерація, увійшло чотири підприємства, пов'язані з Черкащиною. Про це йдеться в постанові Уряду Російської Федерації від 1 листопада 2018 року.

Так, до списку товариств, які не зможуть поширювати свою продукцію та послуги на території Росії увійшло публічне акціонерне товариство "Азот", публiчне акцiонерне товариство "По газопостачанню та газифікації "Черкасигаз", приватне акцiонерне товариство "Украгро НПК", що знаходиться в Жашкові, та приватне акцiонерне товариство "Зернопродукт МХП", власником якого є виходець із Черкащини Юрій Косюк.

Окрім цього, Росія заморозила безготівкові рахунки, бездокументарні цінні папери та майно, які знаходяться на території РФ, але належать українським можновладцям та бізнесменам. До цього списку увійшли й 9 посадовців та політичних діячів із Черкащини. А саме: народні депутати України Ірина Геращенко, Світлана Заліщук, Олег Петренко та Тетяна Юзькова. Також до списку потрапив власник контрольного пакету акцій компанії та директор "МХП", голова правління ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк, український військовий льотчик першого класу, полковник Повітряних Сил ЗС України Юлій Мамчур та генеральний директор ПрАТ "Технолог" Сергiй Ренський.

Санкції були застосовані й до судді Конституційного Суду України Олександра Тупицького та до керівника офісу Глави адміністрації Президента України Вікторії Шаповал.

Згідно з Указом, російські санкції були встановлені на противагу українським, і будуть скасовані лише у випадку, якщо Україна відмінить свої.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаському меру радитиме ще один "свободівець".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version