НовиниЧому під час хвороби підвищується температура?

Чому під час хвороби підвищується температура?

-

- Advertisment -

Ще з дитинства нам відомо, що однією з характерних ознак багатьох хвороб є підвищена температура. Особливо це стосується ГРВІ, хоча лихоманка можлива й за інших діагнозів. Саме тому завжди варто мати під рукою жарознижуючі препарати, великий вибір яких є в МІС Аптека 9-1-1 за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/zharoponizhayuschie. Водночас варто пам’ятати, що гіпертермія не є самостійним діагнозом, а вказує на наявність певного захворювання.

Механізм підвищення температури тіла

Передусім треба з’ясувати, яка температура вважається підвищеною. Йдеться про показники більше 37,2°C. Гіпертермія спостерігається під час перебігу багатьох захворювань, адже в кров потрапляють пірогени. Ці речовини мають вплив на терморегуляцію та викликають лихоманку.

Підвищення температури відбувається не просто так: це допомагає організму впоратися з інфекціями. За умови гіпертермії прискорюється метаболізм, тому імунних клітин, ферментів та гормонів виробляється значно більше. Окрім цього, підвищена температура провокує руйнування деяких інфекційних агентів.

Однак є й зворотний бік медалі. Гіпертермія є серйозним навантаженням на організм, зокрема на серце та легені. Також під час лихоманки руйнуються білки, що мають велике значення для людини. Нарешті, є й критичний показник, — біля 42°C, — за якого в організмі відбуваються незворотні зміни.

Коли та як знижувати температуру?

Приймати жарознижуючі ліки треба за рекомендацією лікаря та з урахуванням особистих відчуттів. Різні люди по-різному переносять одну й ту саму температуру. Є такі основні поради щодо боротьби з гіпертермією:

  • приймати ліки необхідно, коли температура перевищує 38–38,5°C та викликає значний дискомфорт;
  • не варто прагнути в медикаментозний спосіб досягти показника в 36,6°C — навіть якщо температура більше 37°C, це також говорить про нормальну дію жарознижуючого препарату;
  • якщо висока температура тримається більше трьох днів, обов’язково звертайтеся до лікаря.

Варто ще раз наголосити на неприпустимості самолікування, особливо якщо пацієнт хоче не тільки позбутися симптомів (у тому числі знизити температуру), але й самостійно призначає собі антибіотики. Це може бути небезпечним і має сенс лише у випадку підтвердження наявності бактеріальної інфекції.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x