НовиниПолітикаЧому Бондаренку вірити не можна?

Чому Бондаренку вірити не можна?

-

- Advertisment -

Один раз – це випадковість, два – збіг, а три – уже закономірність.

За 5 років перебування при посаді міський голова Черкас Анатолій Бондаренко привчив жителів міста, що буквально кожну його гучну фразу варто перевіряти. І як показує досвід, найчастіше за цими фразами стоїть пустота. 

ua.112.ua

«Прикро і боляче». Бондаренко «кинув» Юлію Тимошенко

Цього літа Бондаренко «кинув» своїх багаторічних союзників і друзів. Він склав повноваження голови осередку і в подальшому двічі змінив партійну прописку, в підсумку приєднавшись до олігархічного проекту «За майбутнє».

Під час свого візиту багаторічна лідерка партії Юлія Тимошенко та по суті «політична мати» Бондаренка не приховувала своєї образи за його обман:

«Мер, який багато років був у “Батьківщині”, тепер пішов у партію “За майбутнє”. Ми знаємо, чому він туди пішов. Ми знаємо, за що він туди пішов. І мені дуже прикро і боляче, що таке відбувається. У нашій партії працюють люди, які стоять вище грошей, вище будь-яких ситуативних інтересів», – сказала вона.

Уродженець Лисянки Анатолій Бондаренко вийшов на обласний рівень у 2006 році. Тоді на місцевих виборах він був вперше обраний депутатом Черкаської обласної ради від «Блоку Юлії Тимошенка». Відтоді Бондаренко двічі балотувався від партії до парламенту, переобирався до обласної ради та, власне, у 2015 році був обраний міським головою як висуванець «Батьківщини». Врешті весь цей час він очолював обласний осередок партії.

Комунальне рабство. «Здав» черкащан в «кріпацтво» на 20 років

Торік Бондаренко та його команда завели в Черкаси компанію-монополіста «Нова якість». Міський голова фактично «закріпачив» черкащан: замість них він поставив власний підпис на договорі з компанією до 2039 (!!!) року.

Не пройшло й півтора роки, як на тижні Бондаренко заявив, що боротиметься з «Новою якістю». Насправді він всього лиш запропонував їм розірвати договір, на що отримав відмову.

Люди пам’ятають, з приходом «Нової якості» комунальні тарифи різко пішли вгору, Бондаренко тримав мовчанку. Активісти та небайдужі стали на захист прав черкащан, Бондаренко продовжував мовчати. Лише з наближенням виборів міський голова вирішив «діяти», відчуваючи тиск виборців. Він, не маючи на руках жодних документів, порадив черкащанам просто не платити за послуги. При цьому свідомо обманув і підставив їх. Адже в разі накопичення заборгованості за несплату – черкащан покличуть до суду. І звичайні жителі міста таки заплатять, бо Бондаренко замість них це точно робити не буде.

«Людина небідна», яка отримала премій і зарплати на 3 мільйони

Історія з преміюванням Бондаренка перетворилася на справжню мильну оперу. На словах мер Черкас неодноразово відмовлявся від надбавок і заявляв, що готовий жити за 13 тисяч гривень в місяць, а кошти премії спрямує на допомогу дітям. Діти грошей не дочекалися.

По факту ж Бондаренко з радістю приймав собі преміювання у 380% кожного місяця, а на додачу виписав собі 250 тисяч гривень матеріальної допомоги і відправився в Мілан.

В цілому за час свого перебування при владі Бондаренко, який збирався жити за 13 тисяч в місяць, отримав 3 мільйони гривень зарплати.

«Я людина небідна», – казав Бондаренко, відмовляючись від надбавок.

«Я – не я, і хата не моя». Бондаренко і забудова Соснівки

Спочатку віддавав землю, а потім героїчно з цим боровся.

У кінці 2016 року серйозного розголосу набула історія з можливою появою посеред Соснівського лісу багатоповерхової забудови. Тоді активісти стали на захист природи і виступили рішуче проти забудови. На хвилі народного інтересу підключився до боротьби із забудовою і Анатолій Бондаренко, який виступив рішуче проти будівництва.

Проте не все так просто.

У 2015 році Бондаренко як депутат обласної ради проголосував за передачу майна на місці майбутньої забудови в оренду. А у 2016 році міська рада змінила призначення землі під житлову забудову і надала дозвіл на розроблення містобудівної документації. Обидва рішення підписав сам Анатолій Бондаренко уже як міський голова.

«Ручна» роздача земель на березі Дніпра

Черкаська набережна має всі шанси стати родзинкою міста, проте в реальності замість прогулянкової зони на ній виростають лише елітні будинки житлової забудови.

У 2017 році Бондаренко пообіцяв земельні ділянки біля набережної будуть продаватися виключно на аукціоні, щоб кожен громадянин міста Черкаси знав, що там будується. Проте за два наступні роки 7 земельних ділянок були без конкурсу передані в ручному режимі. Жителям Митниці не варто дивуватися, якщо одного ранку їхній вид на Дніпро закриє чергова багатоповерхівка, а на місці дитячого майданчика з’явиться під’їзд для нових жителів району.

Виконання обіцянок. Коли слова і діла розходяться

За час свого перебування на посаді Бондаренко дав 89 обіцянок, із яких не виконав 70%. За показником відповідальності він посів останнє місце серед усіх очільників обласних центрів країни

Для порівняння, мер Хмельницького Олександр Семчишин не виконав всього 23% своїх обіцянок.

Замість доріг без ям, дороги з найдорожчим асфальтом. 

У передвиборчій програмі 2015 року тоді ще кандидат на посаду міського голови Черкас Анатолій Бондаренко обіцяв, що за час його роботи на черкаських дорогах не залишиться ям.

Здається, це замах на серйозний рекорд. Натомість черкащани отримали трохи інший дорожній рекорд.

За підрахунками журналістів, за два останні роки за асфальт черкаська міська влада переплатила щонайменше 50 мільйонів гривень. Вартість асфальту, який закупляли в Черкасах в рази вища за аналогічний у інших областях країни, і навіть суттєво вища за середні цифри по області.

Окрім цього, більшість доріг так і залишаються недоробленими і стоять так роками. А деякі нові дороги вже почали руйнуватися.

«За майбутнє брехні». З чим йшла на вибори партія Бондаренка

Партія «За майбутнє», яку вів за собою в міську раду Бондаренко, чітко демонструє, що курс на брехню продовжується.

Наприклад, у програмі обіцяють боротьбу з корупцією в мерії (у той час, як Бондаренко влаштував у мерію половину депутатів), обіцяють рівномірне фінансування мікрорайонів (при тому, що на Митницю Бондаренко спрямував 200 мільйонів, а на Хімселище – 7 мільйонів), обіцяють вільний вибір надавача комунальних послуг (при тому, що саме Бондаренко та його команда віддали містян в комунальне рабство).

Це доводить, що брехня – триватиме і далі.

Валентин Коваль

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x