додому Новини Спорт Чиновника Черкаської міської ради затримали на хабарі у 40 тисяч гривень

Чиновника Черкаської міської ради затримали на хабарі у 40 тисяч гривень

0

Генеральною прокуратурою України затримано начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю Черкаської міської ради за результатами вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 40 тис грн від власника суб’єкта господарювання за невжиття заходів щодо проведення додаткової перевірки дотримання вимог законодавства при введенні об’єктів реконструкції цього суб’єкта в експлуатацію. Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури України.

Нині вирішуються питання щодо складання підозри затриманому за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, встановлення інших можливих співучасників та їхнього затримання, збору та фіксації доказів.

Досудове розслідування триває.

Зазначимо, санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до суду направили справу черкаської лікарки, що вимагала 10 тисяч гривень хабара.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version