Новини"Чим тоді дихати!?" – черкасці виступили проти забудови Соснівки

"Чим тоді дихати!?" – черкасці виступили проти забудови Соснівки

-

- Advertisment -

Забудовувати чи не забудовувати? 16 січня у Черкаській мерії відбулися громадські обговорення з приводу забудови у мікрорайоні Соснівка. Майже двогодинні суперечки за участі владців, чиновників та містян все ж закінчилися резолюцією – не підтримувати запропонований проект. Втім, остаточне слово ще буде за громадськими слуханнями. Їх призначили на 24 січня. 

Усе почалося ще наприкінці минулого року, коли орендар землі – приватний підприємець "Міськбудплюс" – звернувся до міськради з пропозицією переглянути цільове призначення ділянки по вулиці Мендєлєєва, 4. Він запропонував спорудити там багатоквартирний будинок, що, за словами підприємця, забезпечить житлом чотири з половиною тисячі громадян.

Після того, як наміри підприємця набули розголосу, проти забудови Соснівки виступили археологи Черкащини.

"Втілення винесеного на обговорення громадськості проекту зміни цільового призначення та будівництво на земельній ділянці по вулиці Менделєєва, 4 нанесе непоправної шкоди і без того поруйнованій, історико-культурній спадщині міста, а також спотворить існуючий історичний і природний ландшафти", – йшлося у тексті звернення, адресованому департаменту архітектури, містобудування та інспектування міськради.

Хоч на обговорення археологи не прийшли, їхню позицію відстоюють містяни, і зокрема, жителі Соснівки. Вони один за одним просять слова. Пригадують часи, коли до Соснівки їздили лікуватися навіть із-за кордону і згадують закодонавство сусідньої Молдови, де вирубку лісів прирівнюють до тероризму. Появу цього проекту забудови вони вважають першим симптомами ракової пухлини, яка невдовзі пустить своє коріння на всю прибережну зону міста.

"Якщо вирубають ліс, то чим тоді дихати? У нас немає Маямі!", – звертаються вони до чиновників.

Обурених містян намагається заспокоїти депутат міськради Павло Карась та пояснює: міська рада не мала права відмовити у розробці проекту забудови.

"Я не сприймаю проект, поданий архітекторами. Вважаю, що дані збори мають ухвалити резолюцію відповідного змісту. Та все ж говорити, що там потрібно усе залишити та як є, неправильно", – зазначає депутат.

Зрештою містяни та більшість присутніх депутатів проголосували проти забудови Соснівки.

Реагуючи на результати обговорення, представник підприємства Олександр Олененко зазначив, що діятимуть вони тільки у правовому полі.

"Я не знаю, що буде далі. Ми за те, щоб місто розивалося. Для цього потрібно залучати інвестиції. Якщо у нашій складній ситуації є інвестор, який готовий вкласти кошти в розвиток нашого міста, нам потрібно шукати компроміс", – зазначив підприємець.

Проте вирішальними будуть громадські слухання. Їх проведуть 24 січня о 18-ій годині у приміщенні Черкаського міського будинку культури імені Івана Кулика.

"Останнє слово за жителями міста Черкаси. Жодне будівництво в районі вулиці Менделєєва, 4 без позитивного рішення громадських слухань не розпочнеться. А рішення депутатів, ухвалені незаконно, будуть заветовані мною", – пообіцяв містянам мер Анатолій Бондаренко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер запевняє, що без рішень громадських слухань ніхто не забудовуватиме.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x