НовиниЧи будуть у Черкасах знову вимикати світло?

Чи будуть у Черкасах знову вимикати світло?

-

- Advertisment -

Чи загрожують Черкасам нові відключення електроенергії, хто це може ініціювати і як впливають морози на роботу енергосистеми Черкащини, спробував з'ясувати кореспондент vikka.ua.

У ПАТ "Черкасиобленерго" розповіли, що віялових відключень поки що не передбачається, однак вони можуть бути у разі аварійних ситуацій, а також ініційовані Міністерством енергетики і вугільної промисловості. Зокрема, згідно зі складеними раніше графіками аварійних відімкнень.

"Чи можливе поновлення відімкнень електроенергії в Черкасах, не готова зараз сказати, – говорить прес-секретар ПАТ "Черкасиобленерго" Валентина Гоїк. – Але його точно не буде сьогодні (8.01.14). У святкові дні графіки аварійних відімкнень теж не застосовувалися".

За її словами, в Україні робиться все, аби стабілізувати ситуацію з відновленням електропостачання, зокрема було закуплено електроенергію з Росії, запрацювали чимало енергоблоків теплоелектростанцій, контролюється завезення в Україну вугілля тощо.

"Тому в мене зараз є тільки позитивна інформація, що дає можливість більш оптимістично дивитися в майбутнє", – наголосила Гоїк.

"А застосування графіків аварійних відімкнень – це не планова робота, а це – аварія. Ті графіки, які застосовували, були аварійні. Команди були з Києва, які виконувалися протягом 10 хвилин. Тому ми розробили графіки на всі випадки можливих обмежень. Поступає команда, що сьогодні ми перебираємо в області чи в регіоні певну кількість електроенергії", – додала вона.

Морози спричиняють збої в енергосистемі

Речник обленерго звернула увагу на складні погодні умови, що також впливає на ускладнення ситуації з енергопостачанням.

"Ріки, як бачите, замерзлі, вугілля немає. Тому треба говорити не про графіки, а про ситуацію, пов’язану з війною, з важкою ситуацією критичних мінусових температур, із піковими навантаженнями, які в нас завжди були з 19:00 до 21:00, із потужністю електроенергії, наданої кожному споживачеві", – наголосила Гоїк.

"Ми зараз робимо все, аби наше устаткування працювало. Та ж сама автоматика, якою здійснюємо перемикання електроенергії, зараз дещо дає збій", – повідомила вона.

Значні морози, за її словами, також внесли корективи в роботу профільного відомства.

"У "Черкасиобленерго" у зв’язку з низькими температурами, сьогодні (08.01.14) заборонені певні види робіт. Ми не можемо працювати в деяких місцях, на певних об’єктах. Це та робота, яка стосується оперативно-виїзного персоналу", – зазначила Гоїк.

За даними Укргідрометцентру, низька температура повітря збережеться в Черкаській області до 9 січня. Після цього протягом п’яти днів температура буде приблизно від –2 до +2 градусів за Цельсієм.

Крім того, як розповіла прес-секретар обленерго, нині у відомстві працюють над введенням в дію підстанції "Дніпровська".

"Ми спрямували значні зусилля на введення на цей складний період своєї підстанції "Дніпровська". Це має забезпечити ще більш якісну подачу електроенергії", – пояснила вона.

У мерії не чули про можливі відімкнення світла

Натомість у мерії запевняють, що їм інформація про можливе поновлення відімкнень світла для громадян не надходила.

"Нам не надходила інформація про можливе поновлення відімкнень подачі електроенергії для населення, – каже заступник міського голови Черкас із питань ЖКГ Юрій Гончаров. – Але зараз є графіки аварійних відімкнень, їх ніхто не скасовував. Ми не можемо сказати, чи будуть у Черкасах відмикати світло, як і раніше. Це графіки аварійних відключень, тобто відключення відбуваються аварійно по команді з Києва на "Черкасиобленерго".

"У нас зараз поки що ситуація така, що світло не вимикають і ніхто нічого нам не казав про можливі нові відключення. Крім того, є заяви міністра (енергетики та вугільної промисловості – ред.) Володимира Демчишина, що ніхто вже не буде планово нікого відключати", – додав він.

Нагадаємо, раніше в обленерго повідомляли про тимчасове скасування графіків обмеження споживання електричної потужності, у зв’язку з аномально високою середньодобовою температурою зовнішнього середовища в Україні, що призвело до зниження споживання електричної енергії в ОЕС України.

Як відомо, до Нового року Черкащина посідала одну з лідируючих позиції серед регіонів, де найбільше здійснювалося аварійних відключень подачі електроенергії.

Анатолій Бабак, vikka.ua

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x