додому Новини Черкаси Чи буде тепло на Великдень? Прогноз Черкаського гідрометцентру

Чи буде тепло на Великдень? Прогноз Черкаського гідрометцентру

0
дощ
ukrinform.ua

Незвичний холод у квітні ще триватиме певний час. Температурний фон нині відповідає кінцю березня. Про це повідомив Віталій Постригань, директор Черкаського гідрометцентру.

дощ
ukrinform.ua

Минула ніч видалася найхолоднішою з початку квітня, а у західній частині Черкащини у повітрі спостерігалися заморозки інтенсивністю 1-2º. Проте, шкоди сільськогосподарським культурам заморозки не завдали, адже були короткотривалими.

Холодна та волога перша половина квітня 2022 року із середньодобовою температурою повітря 6-9º тепла, що на 1-5º холодніше за норму, навряд чи до кінця місяця виправить свою репутацію. Наразі температурний фон відстає від норми на два з половиною тижні, і більше відповідає кінцю березня.

Страсний тиждень характеризуватиметься циклонічною погодою. Черкащина залишається у зоні холодного та вологого повітря. У такій ситуації знову дощитиме, температури вночі 1-6º тепла, вдень 7-12º тепла.

21-23 квітня – активізується південний циклон, який додасть нам значні опади, місцями гримітимуть грози. Тож можна припустити, що квітень 2022 буде забезпечений подвійною нормою опадів. Добра новина – атмосферні фронти перекриють доступ арктичного холоду в наш регіон і повітря поступово прогріватиметься.

До суботи 23 квітня доведеться трохи померзнути, денні максимуми не перевищуватимуть 8-13º тепла. За попередніми синоптичними оцінками, на Великдень суттєво потеплішає: вночі 4-9º, вдень 15-20º тепла.

Наповнення Канівського та Кременчуцького водосховищ триває. До повного наповнення залишається 30 см. Температура води становить 7-8º.

Читайте також:

Ветеран із Черкас здобув «срібло» на «Іграх Нескорених» у Гаазі

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version