додому Новини Черкащина Четверо загиблих, двоє врятованих: подробиці моторошної трагедії з дітьми на Черкащині

Четверо загиблих, двоє врятованих: подробиці моторошної трагедії з дітьми на Черкащині

0

Кількість загиблих дітей у жахливій пожежі на Черкащині, в якому загинули четверо дітей, могла бути більшою. Про це "Обозревателю" розповіли жителі села Драбівці Золотоніського району, де сталася трагедія.

Двох дочок 28-річної Тетяни Трояновської, яка замкнула малолітніх дітей в будинку, а сама пішла до друзів, на момент пожежі не було вдома.

Перед виходом жінка доручила своїй старшій дочці, 8-річній Яні, доглядати за трьома молодшими і стежити за грубкою. Коли через дві години жінка повернулася, навколо будинку клубочився дим, а всередині палав вогонь.

Сусіди розповіли, що жінка дико кричала.

"Вона бігала біля будинку і кричала, що всередині залишилися її діти. Сусіди викликали пожежників і самі намагалися зайти всередину, проте через сильний спека зробити це було неможливо", – розповіли люди.

На місце НП приїхали пожежники із села Скориківка і м. Золотоноша. Рятувальники винесли на вулицю чотирьох дітей у віці від одного до 8 років, проте всі вони вже були мертві.

Як розповів речник УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, пожежу могло викликати розпалене вугілля, яке випало з печі.

"Жінка заклала в піч дуже багато вугілля. Коли старша дівчинка знову його докладала, одгне з вугілля впало і викликало загорання", – розповів він.

У результаті дим швидко огорнув приміщення, а дітлахи, які знаходилися в будинку, в жаху забилися в далеку кімнату, намагаючись врятуватися. Там їх тіла і виявили рятувальники.

За словами місцевих жителів, всього у жінки було шестеро дітей, а сама вона вагітна.

Розповідаючи про матір дітей, люди не стримують емоції.

"Тетяна як мати – ніяка! Тільки" робила "дітей, але абсолютно ними не займалася. Раніше жінка разом з цивільним чоловіком і дітьми жила в Тальнівському районі у свекрухи, а в село приїжджала народжувати, оскільки тут прописана", – розповіли місцеві жителі.

У селі Онопріївка, де до недавнього часу Трояновська жила із сім'єю, розповіли, що жінка любила випити.

"Нерідко Тетяна приходила до школи забирати дітей у п'яному вигляді, при цьому не вона вела велосипед, а здавалося, що велосипед вів її. У неї тут були подруги, з якими вона пропивала гроші, отримані за народження дітей", – розповіли в сільраді.

Місцева влада проводила з жінкою профілактичні бесіди, намагаючись переконати її кинути пити, однак жінка сприймала подібні бесіди вороже.

Найбільше зусиль, за розповідями місцевих жителів, робила свекруха. Вона віддала багатодітній родині просторий будинок своїх батьків – аби Тетяна дбала про своїх дітей. Однак горе-матуся була непоправна, потім посварилася зі свекрухою і поїхала жити в Драбівці.

"Якби напередодні трагедії батько не відвіз двох дівчаток (вони ходять в перший клас), загиблих було б шестеро", – впевнені в сільраді.

Поліція проводить розслідування причин жахливої трагедії, а крапку поставить суд. Однак питання – чому горе-мати не була раніше позбавлена батьківських прав, чи можна було запобігти загибелі дітей – поки що без відповіді.

Нагадаємо, увечері 17 грудня у селі Драбівці на Черкащині сталася моторошна трагедія. Під час гасіння пожежі в приватному домоволодінні знайдені обгорілими тіла чотирьох дітей, 2009-2016 років народження.

За інформацією прес-служби УДСНС у Черкаській області, сусіди першими побачили вогонь, що охопив покрівлю будинку, негайно зателефонували до Служби порятунку за номером "101". Під час проведення розвідки ланкою газодимозахисників в одній із кімнат будинку було виявлено бездиханні тіла чотирьох дітей: 2009, 2013, 2014, 2016 років народження. До гасіння залучалися 3 одиниці спецтехніки та 9 чоловік особового складу.

Причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Горе-матері вже оголосили про підозру. До місцевого суду скеровано клопотання про обрання стосовно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині під час пожежі загинула господарка будинку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version