НовиниЧеркасиЇхали 10 днів: до Черкас із Маріуполя прибули хвостаті...

Їхали 10 днів: до Черкас із Маріуполя прибули хвостаті переселенці (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Хвостаті в статусі вимушених переселенців приїхали в Черкаси з Маріуполя. 22 котів і 4 собаки із собою прихопила волонтерка Дарина, тікаючи з рідного міста, охопленого війною. У мирний час жінка рятувала чотирилапих безхатьків. Коли ж вирішила тікати з Маріуполя, то не могла лишити своїх підопічних.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

Їхали в Черкаси цілих 10 днів. Такий маршрут обрали не випадково, адже саме тут відгукнулися на заклик маріупольської волонтерки про допомогу.

Дарина Киїненко, переселенка:

– Я побачила у фейсбуці історію іншої волонтерки, яка теж привезла сюди котів. І я теж вирішила написати Яні – вона погодилася прийняти всіх котів. Чому я дуже рада. Коли виїжджали, не мали багато кліток і переносок. Було тісно. Але, дякувати Богу, всі живі, всі доїхали.

Яна Тябут – черкаська волонтерка і засновниця благодійної організації «ДоброКіт». До війни жінка допомагала черкаським чотирилапим безхатькам у пошуках господарів. Нині це вже другий заїзд із Маріуполя.

Яна Тябут, засновниця БО «ДоброКіт»:

– Вони всі виснажені, воду літрами випивають. Насипати корм – нереально, ми їх годували, як птахів. Розсипали корм, і вони збирали.

Найменших переселенців Яна забрала додому, бо кошенята потребують посиленого догляду і лікування. Старших на перетримці зголосилася прихистити ветеринарна клініка «ВетЕксперт». Звідси бажаючі можуть їх забрати додому або допомогти з утриманням.

Яна Тябут каже, що зараз найнеобхідніші речі – це наповнювач для туалетів і корм для стерилізованих котиків. Також потрібні гроші, щоб оплачувати ветеринарні послуги.

– Частина котів не кастровані. Їх потрібно буде ще вакцинувати, обробляти – це колосальний труд,  – розповідає волонтерка.

Поки коти відпочивають з дороги, від’їдаються та відсипаються. Але вже мріють про теплий дім у Черкасах та нових люблячих господарів.

Щоб узяти тварину в родину назавжди чи на перетримку, а також підтримати  БО «ДоброКіт» – телефонуйте за номером (093) 214-41-45 або пишіть на фейсбук-сторінку організації.

Про врятованих чотирилапих із Маріуполя дивіться в сюжеті:

YouTube player
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Василий
Василий
2 років тому

Ага, люди из Марика в РФ бегут, а коты в Чнркассы.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x