додому Новини Кримінал Винуватцеві ДТП, в якій загинув мотоцикліст із Черкас, присудили термін ув’язнення. Родичі...

Винуватцеві ДТП, в якій загинув мотоцикліст із Черкас, присудили термін ув’язнення. Родичі не згідні (ВІДЕО)

0
ДТП

Три місяці слідства, 2,5 років судових засідань і як результат – 4 роки в’язниці отримав винуватець смертельного ДТП. Моторошна автопригода сталася у липні 2021го у Черкасах по вулиці Смілянська.

ДТПВодій легковика Валерій Гаражун розвертався. Хотів заїхати на автозаправку. Пропустив два автомобілі і рушив. Кермувальник мотицикла Максим Калафіцький, який рухався по своїй смузі, врізався у машину. Одним із перших на місці ДТП опинився друг Максима Богдан.

БОГДАН, ДРУГ ЗАГИБЛОГО
Я їхав за ним. Зупинився. Підбіг спочатку до винуватця, бо він намагався їхати. А потім підбіг до Максима. Максим спочатку не дихав.

Максим отримав численні травми, а вже за місяць помер у лікарні. Щоб здати кров для операції, замість необхідних 20 осіб прийшло понад 250. У лікарні навіть не вистачило місця для всіх охочих допомогти.

СЕРГІЙ СЕМИРЕНКО, ДРУГ РОДИНИ
Оце ж він в лікарню попав, потрібна була кров. Я зателефонував своїм друзям, друзі друзям. Прийшло чоловік 250.

YouTube video player

Судовий розгляд справи тривав майже 25 місяців. За цей час, за словами батька, винуватець навіть не намагався допомогти: ані на лікування, ані родині. На суді Валерій Гаражун згодом визнав свою провину.

Вирок судді: чотири роки в’язниці і грошова компенсація родині загиблого. Із цим рішенням близькі не погоджуються. Тому готуються подавати апеляцію.

Допоки триватиме апеляційний розгляд справи, винуватець ДТП перебуватиме на волі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version