НовиниЧеркасиУ Черкасах з'явилися незвичні контейнери для сміття (ВІДЕО)

У Черкасах з’явилися незвичні контейнери для сміття (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На вулицях Черкас з’явилися яскраві та незвичної форми контейнери для сміття. Такі урни призначені для відходів, що підлягають переробці. Черкасців просять викидати туди папір, скло і пластик. Інформує власкор ВІККА.

Тетяна Вікторівна сортує сміття вже багато років. Черкащанка переконана: порядок має бути не лише у домі, але й на смітнику.

УМК сортування сміття

ТЕТЯНА ГЕРУС, ЖИТЕЛЬКА МІСТА ЧЕРКАСИ:

Складаю сміття окремо. Окремо харчові відходи, окремо папір. Окремо пластмасові пляшки, окремо скляна тара. У нас є на смітнику окремі контейнери.

Усе, що може бути відсортоване і перероблене, пенсіонерка здає на переробку. Каже, не цурається навіть зібрати пляшки, які лишають у дворі.

Зібрані матеріали відправляє на переробку Українська макулатурна компанія. Установлюючи спеціальні урни, на підприємстві керувалися насамперед практичними міркуваннями.

ОЛЕКСІЙ МЕЛЬНИК, ДИРЕКТОР УКРАЇНСЬКОЇ МАКУЛАТУРНОЇ КОМПАНІЇ:

Контейнери закриті, мають естетичний вигляд. Щоб зручно було збирати і пластик і алюміній, і скло.

УМК сортування сміття
Після того, як відходи потрапляють до контейнера, їх збирають і везуть на рециклінг. Обробляють і виготовляють нові вироби. Сортувальна лінія Української макулатурної компанії діє в Черкасах. За адресою Різдвяна, 175 працює також пункт прийому. Тут черкасці можуть самостійно здавати вторинну сировину, яка буде підлягати вторинній переробці.

Олексій Мельник

ОЛЕКСІЙ МЕЛЬНИК, ДИРЕКТОР УКРАЇНСЬКОЇ МАКУЛАТУРНОЇ КОМПАНІЇ:

Його забирають, привозять на підприємство. Там люди його сортують, сортують не лише скло і ПЕТ, а й по кольорам, бо це має значення. Вже потім його тюкують і доправляють на комбінати. Там надають цій вторинній сировині друге життя.

Невідсортоване сміття займає величезні площі — як в Україні, так і світі. Пояснює черкаський еколог Олександр Спрягайло. А переробка сировини — це ще й економічно вигідно людству.

ОЛЕКСАНДР СПРЯГАЙЛО, КАНДИДАТ БІОЛОГІЧНИХ НАУК, ЕКОЛОГ:

Ми вже заплатили за них одного разу в магазині, купивши будь-який продукт з упаковкою або щось інше. Це матеріали, які б могли послужити деякі 2-3-5 разів, а деякі взагалі безмежно довго.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x