НовиниЧеркасиУ Черкасах краєзнавець із Чернігова розповів, як евакуйовувався

У Черкасах краєзнавець із Чернігова розповів, як евакуйовувався

-

- Advertisment -

До когорти краєзнавців Черкащини приєднався голова Чернігівського осередку краєзнавців України Андрій Курданов, який вимушено став переселенцем. Спільно із головою спілки краєзнавців Черкаської області Валентином Лазуренком, дослідники рідного краю розповіли на телеканалі ВІККА про роботу краєзнавців у воєнний час та про роль патріотичного виховання молоді, інформує сайт “Дзвін”.

“Нині краєзнавці, як кажуть у “бойовому сторою”. Наш черкаський колектив є надзвичайно дружним, монолітним. Наприклад 14 квітня ми зібрали внески і перерахували їх на потреби Збройних сил України. Започаткували ми і так звані години патріотичного спілкування. Календар пам’ятних дат Черкащини ніхто через війну не відміняв, а в нас багата історія, є герої якими треба пишатися”, – зазначив Валентин Лазуренко.

Краєзнавці, це люди які безкорисно і самовіддано описують історію рідного краю. Національна спілка краєзнавців – це не прибуткова організація, яка об’єднує фанатично відданих справі людей.

Так, тікаючи від війни, чернігівчанин Андрій Кудранов, замість речей першої необхідності взяв з собою матеріали та флешки з дослідженнями.

Як краєзнавець працював на Чернігівщині та які має плани на майбутнє та чим живуть нині історики на Черкащині дивіться у відео:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x