НовиниЧеркасиКерівників черкаських медзакладів зобов'язали звітуватися про закупівлі обладнання (ВІДЕО)

Керівників черкаських медзакладів зобов’язали звітуватися про закупівлі обладнання (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Керівників медзакладів Черкас зобов’язали звітуватися. У стінах міської ради провели засідання спеціальної комісії, яка перевіряє закупівлі обладнання у медичній галузі. Особливу увагу цій темі вирішили приділити після відповідних матеріалів у медіа. Інформує власкор ВІККА.

ЮРІЙ ТРЕНКІН, ГОЛОВА КОМІСІЇ З ПЕРЕВІРКИ ЗАКУПІВЕЛЬ
Звернення до Служби безпеки України щодо проведення службової перевірки вище наведеного в журналістських розслідуваннях обладнання, щодо його походження і можливого російського сліду.

Членів комісії цікавили тендерні процедури, справність та необхідність закупленого обладнання. Почали з п’ятої поліклініки. Керівник Микола Тарасов повідомив: у минулому році за бюджетні кошти купили апарат електроміографії для центру лікування розсіяного склерозу.

МИКОЛА ТАРАСОВ, ДИРЕКТОР П’ЯТОГО ЦЕНТРУ ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ ЧМР
Апарат використовується, сьогодні десь близько 300 обстежень зроблено, запис є на місяць вперед.

Керівниця інфекційної лікарні Світлана Волгіна розповіла, що купували нове діагностичне обладнання, адже апарати поступово виходять із ладу. Так, прилад для ПЛР-діагностики у період ковідної пандемії швидко відпрацював своє.

СВІТЛАНА ВОЛГІНА, ДИРЕКТОРКА ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ ІНФЕКЦІЙНОЇ ЛІКАРНІ

В період пандемії ковіду його було використано в повній мірі. Проведено 150 тисяч досліджень. Періодично він вже в нас не працював.

Суттєво оновився за останній рік Черкаський пологовий. Сюди придбали нове реанімаційне обладнання, систему УЗД, мамограф. Останній іще не ввели в експлуатацію, та керівник пояснює: запуск радіологічного обладнання потребує часу. Спершу треба отримати всі необхідні дозволи. Усе перелічене закуплене на конкурентних торгах.

ДМИТРО ВІТРЕНКО, ДИРЕКТОР ЧЕРКАСЬКОГО МІСЬКОГО ЦЕНТРУ МАТЕРІ ТА ДИТИНИ
За поданням завідувачів відділень подаються медико-технологічні вимоги до обладнання, а уповноваженою особою протокольно приймається рішення про вибір процедури закупівлі, керуючись наказами 761 МОЗ України та 275 Міністерства економіки.

Інші медичні заклади звітуватимуть через тиждень. Поліклініку ж, яка власне і привернула увагу розслідувачів, також лишили на потім.

ЮРІЙ ТРЕНКІН, ГОЛОВА КОМІСІЇ З ПЕРЕВІРКИ ЗАКУПІВЕЛЬ
Розпочати роботу з невеликих закладів, які відносяться до департаменту охорони здоров’я, і поступово переходити до інших. У нас є розписаний план роботи, на наступний тиждень, на третє квітня, заслухаємо всіх без виключення головних лікарів наших закладів. До кожного дійде черга.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x