НовиниОсвітаДиректори шкіл Черкас перевіряли свої знання української мови (ВІДЕО)

Директори шкіл Черкас перевіряли свої знання української мови (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Директори черкаських шкіл сіли за парти, але тільки на один день. Вони перевіряли свої знання рідної мови. Як і багато українців, в День української писемності, писали радіодиктант. Повідомляє власкор ВІККА-НОВИНИ.

Голова Асоціації керівників шкіл міста Черкаси Тетяна Скорик розповіла: «У цьому році я вирішила, що спробуємо зібрати директорів. Хоч вони люди амбітні і не всі можливо погодились би, але я чемно запросила всіх. І десь 19 директорів погодилися написати диктант радіоєдності».

Вже 22 роки поспіль українці разом пишуть диктанти. Долучаються всі, незалежно від віку чи професій. Щороку перевіряють свої знання й школярі разом з батьками та вчителями.

«В умовах воєнного навчального року це свято надзвичайно набуває такої важливості змістовної, тому що діти сьогодні навколо таких патріотичних моментів надзвичайно об’єднані. Діти, вчителі, батьки. Це є така спільна справа», – зазначила директорка гімназії Ірина Топчій.

Українська письменниця Ірина Цілик є авторкою диктанту національної єдності. Наживо його зачитала Ада Роговцева. Тема – актуальна, а водночас болюча для українців. Цього разу диктант про рідний дім і про те, як війна змінила домівки для багатьох. Учасники надіслали свої роботи на перевірку та з нетерпінням чекають на результати.

«Я думаю, що все гаразд. Звичайно, багато вставних слів, розділових знаків, є пряма мова, але я думаю, що впоралися», – поділилася враженнями директорка однієї зі шкіл Черкас Оксана Коваленко.

Директори зазначають: неважливо, чи багато помилок зробили у диктанті. Головне – всі українці об’єдналися довкола спільної справи.

Читайте також: 

На Золотоніщині із дитячих іграшок шиють подушки для ЗСУ

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x