додому Новини Освіта Черкаські учні зібрали на переробку 90 кг батарейок

Черкаські учні зібрали на переробку 90 кг батарейок

0

Учні Черкаській ЗОШ №8 під керівництвом учителя зібрали близько 90 кг батарейок і передали їх на утилізацію в місто Дніпро. Про це повідомили в Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Учні долучились до акції «Батарейки, здавайтесь!» під керівництвом учителя природознавства та фізики Світлани Овчаренко. Школярі  збирали батарейки у спеціальні контейнери – усього 90 кг – і тепер відправили до Дніпра, де їх підготують та перевезуть на переробку до одного із європейських підприємств.

Довідково:

Одна викинута «пальчикова» батарейка здатна забруднити 16м² земної поверхні токсичними речовинами. Щорічно проблема токсичного забруднення в Україні загострюється.В Україні понад 90% всіх використаних батарейок викидають як звичайне сміття не лише у баки, але й просто на землю, в ліс чи в річку.

Ініціативу «Батарейки, здавайтесь!» 2013 року започаткувала громадська організація «ЕкоДніпро», діяльність якої спрямована на впровадження культури належної утилізації небезпечних побутових відходів в Україні, популяризацію збору відпрацьованих елементів живлення, їхню переробку та поширення ідей соціального підприємництва у цій галузі.

Долучитись до акції може кожен.

Читайте також: З нового року студенти на Черкащині отримуватимуть більші стипендії.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version