НовиниОсвітаУ черкаському виші застарілу комп'ютерну техніку перетворюють на зброю...

У черкаському виші застарілу комп’ютерну техніку перетворюють на зброю (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

В умілих руках непотріб стає корисним для ЗСУ. За ініціативи університетської спільноти у Черкасах діє проект «Москалевбивчий мотлох». Інформує власний кореспондент ВІККА.

Активісти приймають неробочу комп’ютерну техніку. Щось продають, щоб зібрати гроші, а щось ремонтують і віддають у користування військовим.

Григорій Заспа

ГРИГОРІЙ ЗАСПА / ДОЦЕНТ КАФЕДРИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ ЧДТУ

Ми передали збройним силам, насамперед 118 бригаді ТРО більше ста одиниць різноманітної техніки та аксесуарів. Це і комп’ютерна техніка, а також велика кількість аксесуарів, куплених за кошти, отримані у рамках проекту.

За півроку активісти передали допомоги не менше ніж на 300 тисяч гривень. Також проводять спільні проекти з іншими волонтерськими організаціями. Допомогали збирати гроші на розвідувальні дрони мавіки. Власними силами купили для захисників станцію старлінк.

ЧДТУ

Перш ніж стати москалевбивчим, мотлох стає в нагоді на заняттях. Старі комп’ютери розбирають на парах. Майбутні айтівці досліджують будову системних блоків.

Розбирати техніку студенти допомагають добровільно. Четвертокурсники Вікторія та Богдан у проекті – від самого його початку.

БОГДАН / СТУДЕНТ

Можу і цікавим ділом зайнятися, і допомогти. Весь той рік ходив майже. В цьому році часу мало, початок навчального року.

ВІКТОРІЯ / СТУДЕНТКА

Зробити те, що в моїх силах і не віднімає мій час особистий. Буває між парами вікно, буває вільний день, який у нас бібліотечний, то ми йдем сюди й допомагаємо.

Звукорежисер Андрій узяв на себе роботу із застарілими мобільними телефонами. Деякі приводить у робочий стан, деякі розбирає на деталі. Радий, що свої знання і вміння може застосувати на користь захисникам.

Андрій Приходько

АНДРІЙ ПРИХОДЬКО / ЗВУКОРЕЖИСЕР

Хлопці, які зараз там, де війна, їм набагато складніше. Коли надивлюся новин із фронту, можу покрутити телефони, відволіктися і допомогти захисникам. Я за фахом інженер-системотехнік, і для мене в цьому є дзен маленький.

Старі комп’ютерні блоки, процесори, відеокарти, роутери, мобільні телефони приймають у першому корпусі ЧДТУ. Також у Черкаських школах номер 3, 14,19, 20, 29, 30.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Лікувальний заклад із Черкас став партнером відомої клініки з Німеччини

Черкаський кардіологічний центр став партнером німецької клініки Robert Bosch Krankenhaus. Відповідний меморандум про співпрацю підписали днями. Про це повідомив...

На Уманщині в результаті ДТП загинув 34-річний чоловік

На Уманщині сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинув 34-річний чоловік. Інцидент трапився у межах села Червоний Кут Уманського...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x