НовиниБезпекаЧеркаський ТЦК пояснив, які пільги і виплати мають ті,...

Черкаський ТЦК пояснив, які пільги і виплати мають ті, хто нагороджений орденами Б. Хмельницького та «За мужність»

-

- Advertisment -

Які виплати і пільги мають ті, хто нагороджений орденами Богдана Хмельницького (усіх ступенів) та «За мужність».  Про це інформаує Черкаський ТЦК та СП на своїй сторінці в мережі Фейсбук

Орден Богдана Хмельницького вручається громадянам України за особливі заслуги в захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки держави.

Орденом «За мужність» відзначають військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших за виявлену мужність та героїзм виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.

Кожен з орденів має три ступені, найвищий з яких – І.

Повні кавалери зазначених орденів (які отримали всі три ступені) після 2014 року вважаються особами, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, і отримують право на пільги та виплати.

Так, для нагороджених орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів передбачена щомісячна грошова виплата в розмірі 2 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року (у 2024 році 14 800 гривень); для повних кавалерів ордену “За мужність” — щомісячна грошова виплата в розмірі 1 мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року (у 2024 році — 7400 гривень).

Водночас для тих, хто отримав державні відзнаки передбачено пільги зі сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету, першочергове безоплатне обслуговування в амбулаторно-поліклінічних закладах усіх типів та видів, першочергове забезпечення ліками, лікарськими засобами, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, безоплатне навчання і перенавчання нових професій.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x