додому Новини Черкаси Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

0
великдень церква черкаси

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Останній тиждень погода на Черкащині була якщо не ідеальною, то близькою до того: сонячно, сухо, тепло. Тож квітень передав естафету травню з хорошими температурними показниками: вночі 6-8°, вдень 23-25° що вище норми на 2-3°.

Із п’ятниці до світлого Великодня антициклон «SVEN» пролонгує переважно сонячну та суху погоду. Температура знизиться на 2-3°: вночі 4-9º тепла, вдень 15-20º. Вночі та вранці 4-5 травня на Лівобережжі Черкащини на поверхні ґрунту можливі заморозки 0-3°.

Поряд із цим, показник горимості в лісах підвищиться до високого 4 класу. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки та проявляйте обережність у поводженні з вогнем у приватному житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах на відкритих територіях та біля торфовищ.

Температура води у Дніпрі сьогодні на ранок 16ºС, це одна з найвищих температур за останні 30 років.

Агрометеорологічні умови цілком сприятливі для вегетації всіх сільгоспкультур. Не зважаючи на холодні ночі, пригнічення їх росту та розвитку не відчувалося. Завдяки тривалому утриманню незвично теплої погоди та рекордній сумі накопиченого тепла, їх фазовий розвиток продовжується із випередженням середніх багаторічних строків на 1,5-2 тижні. Свідченням цього було небувало раннє цвітіння плодових та озимого ріпаку.

А на старті й рекордно раннє колосіння озимої пшениці, яке очікується з початку другої декади травня. Налаштовуємося на ранні жнива.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version