НовиниЧеркасиЧеркаський драматичний театр готує двомовний проєкт «Чарівник країни ОЗ»...

Черкаський драматичний театр готує двомовний проєкт «Чарівник країни ОЗ» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Масштабний проєкт готує колектив Черкаського музично-драматичного театру. Мюзикл «Чарівник країни ОЗ» готують одразу у двох версіях: українською та німецькою мовами. Орієнтуються на міжнародний рівень. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

АНДРІЙ МАСЛАКОВ, РЕЖИСЕР ТЕАТРУ
Це перший український мюзикл, який написаний німецькою мовою. І це буде перше виконання мюзиклу німецькою мовою в Україні. Також є україномовна версія. По суті, це два мюзикли.

Ідея проєкту належить німецькому драматургу Магнусу Райтшустеру, який написав лібрето мюзиклу, переосмисливши сюжет Френка Баума.

Музику ж до текстів написав режисер Андрій Маслаков. До фінансування постановки долучився німецький меценат. Відповідно, творча група готується виступати перед україномовною та німецькомовною аудиторіями.

Андрій Маслаков

АНДРІЙ МАСЛАКОВ, РЕЖИСЕР ТЕАТРУ
Співати це півбіди, а розмовляти — це ціле діло. У нас зараз тривають виснажливі репетиції.

Головна героїня історії — дівчинка Дороті, яка через ураган опиняється у казковій Країні ОЗ. На шляху до неї долучаються Лев, Опудало та Дроворуб. Кожен щось шукає в житті, і сподівається на допомогу чарівника країни ОЗ. Головну роль виконують Анастасія Бринько та Маргарита Бєлкіна.

АНАСТАСІЯ БРИНЬКО, АКТОРКА
Вона не ставить для себе якихось обмежень, вона хоче вирватися з тієї реальності, в якій живе. Втративши своє звичне життя, вона розуміє: те, що вона мала, вартувало багато. Дуже часто ми, люди, лише коли щось втрачаємо, розуміємо його цінність.

Головного ж лиходія, злого чаклуна, грає Олександр Гуменний. Зізнається, грати мерзотника, не хотілося, попри те, розуміє відповідальність цієї ролі.

ОЛЕКСАНДР ГУМЕННИЙ, АКТОР
Чим правдивіше його зіграєш, тим буде більше відрази до цього героя і на його фоні будуть краще виглядати герої позитивні.

Ця містична історія написана близько 120 років тому. Черкаський колектив спільно з німецькими колегами адаптував сюжет до українських реалій. Глядач зможе впізнати у казкових персонажах сучасних політичних діячів. Мотивуюча вистава призначена для сімейного перегляду. Обіцяють: буде цікаво як дорослим, так і дітям.

Адміністрація театру працює над домовленостями про гастролі черкаського театру у Німеччині. Не виключають можливість виступити в інших німецькомовних країнах. Тим паче, цей сюжет про вигадану країну ОЗ Європа давно знає і любить.

РОМАН СУЩЕНКО, ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛРАДИ
За кілька місяців до початку другої світової війни на одному з останніх кінофестивалів у Каннах, останній перед війною в Європі екранізація цього твору отримала два оскари, і один із них за найкращу пісню.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, телеканал ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x