НовиниСпортЧеркаському журналісту загрожує в’язниця за розслідування корупції (ВІДЕО)

Черкаському журналісту загрожує в’язниця за розслідування корупції (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У черкаського журналіста Олександра Безпрозванного виникли проблеми через викривальні статті про одного зі місцевих прокурорів. Той швидко відреагував і подав заяву в поліцію – мовляв, репортер оприлюднив особисту інформацію. Кримінальне провадження відкрили негайно. Про це йдеться в сюжеті "Подробностей".

Олександр Безпрозванний розповідає, що заступник начальника відділу облпрокуратури Олександр Кожушко "засвітив" у своїх деклараціях розкішні машини, чимало квартир і навіть колекцію золотих монет.

"Продає "Лексус" за 125 тисяч гривень – 5 тисяч доларів, і на його місце купляє "Тойоту Сіквоя" 2008 за 170 тисяч гривень – 7 тисяч доларів, при реальній вартості – мінімум 30 тисяч доларів", – зазначає журналіст. Додає, що вся інформація про посадовця була взята з відкритих джерел – це його декларація, реєстр судових рішень, сторінка у соцмережі.

Щоправда, після виходу матеріалів, правоохоронці зацікавилися не прокурором, а журналістом. Олександру інкримінують незаконне поширення конфіденційної інформації. Виробництво відкрили ще 16 грудня. Але сам Безпрозванний дізнався про це зовсім випадково, коли слідчий вирішив з'ясувати – чи має він офіційний статус журналіста. За цей час його навіть на допит не викликали.

"Дивує той факт, що саме провадження слідчий відкрив, як такого складу злочину там в принципі нема, він мав би відмовляти".

У прес-службі Нацполіціі не захотіли підтверджувати чи зареєстроване у них це провадження. Мовляв, немає дозволу слідчого. У прокуратурі ж – були небагатослівні.

"Проводиться комплекс необхідних слідчих дій і крім того, на виконанні у слідчого перебувають надані процесуальним керівником вказівки, які направлені на розкриття даного злочину", – говорить прокурор Черкаської місцевої прокуратури Ольга Поліщук.

Із прокурором Олександром Кожушком поспілкуватися не вдалося, до журналістів вийшов охоронець і зажадав акредитацію. Зв’язатися не вдалось і по телефону. Кримінальне провадження правозахисник Олександр Галкін назвав прецедентом. Він упевнений – це більше схоже на тиск з боку прокурора.

"Якщо безпідставно відкрите кримінальне провадження – це може бути тиском на діяльність журналіста, але воно повинно бути визнане. А визнає – правоохоронний орган, суд йому також треба звертатися до національної поліції розказувати і показувати, що на нього проводиться тиск і суспільство повинно про це знати", – говорить юрист Олександр Галкін.

Підозра Олександру поки не пред'явлена. Максимальний термін по інкримінованій статті – три роки позбавлення волі. Але чекати журналіст не збирається і вже готує зустрічний позов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаського прокурора засудили за чужий Лексус.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x