додому Новини Черкащина Черкаського суддю хочуть покарати за незаконне призупинення процесу відкликання депутатів

Черкаського суддю хочуть покарати за незаконне призупинення процесу відкликання депутатів

0

Голова міської ТВК Володимир Матюша 8 травня звернувся зі скаргою про дисциплінарний проступок судді Черкаського окружного адміністративного суду до Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Йдеться про суддю Сергія Гараня, який виніс ухвалу про заборону міській ТВК звертатися та направляти рішення про відкликання депутатів міськради до вищих керівних органів партій, пише vikka.ua.

За словами Володимира Матюші, зазначені дії судді мають ознаки дисциплінарного правопорушення, а втручання судді у здійснення виборчою комісією їх повноважень носить ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 157 ККУ. Тому він просить відкрити дисциплінарну справу щодо судді Сергія Гараня, ухвалити рішення про його тимчасове відсторонення з посади та притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, у квітні ініціативна група взялася полишати мандатів п’ятьох обранців. Після позову одного з них, суд заборонив міській ТВК звертатися до центральних органів партійних організацій для відкликання саме Максима Шадловського. Нині справа в судовій площині.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський суд заборонив ТВК оголошувати нових депутатів міськради.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version