додому Новини Черкаського педофіла скоріше визнають хворим, ніж злочинцем, – юрист

Черкаського педофіла скоріше визнають хворим, ніж злочинцем, – юрист

0

Педофіли, які розбещують дітей, у більшості випадків фактично уникають покарання. Черкащанина, який чіплявся до дітей у мікрорайоні Митниця та вступав з ними у тілесний контакт, навіть при наявності усіх доказів визнають хворим, а не злочинцем. Про це сайту vikka.ua повідомив черкаський юрист, керуючий партнер ЮК "Вовк і партнери" Андрій Вовк.

За його словами, дії черкащанина потрібно кваліфікувати як розбещення неповнолітніх, але і це зробити не так просто.

"Треба з’ясовувати, які саме дії були вчинені. Кримінальна відповідальність наступає, якщо було доторкання до статевих органів, задоволення статевої пристрасті особи, яка вчиняє дії, оголення статевих органів та контакт з тілом дитини", – розповів Андрій Вовк.

Він підкреслив, що у 90% випадків такі особи неосудні, тобто вони не підлягають притягненню до кримінальної відповідальності через психічні вади.

Андрій Вовк переконаний, що навіть при доведенні вини педофіла, чоловіка відправлять лише лікуватися у психіатричну лікарню

"Це означає, що їх потрібно лікувати у спеціальних закладах. Вважається, що вони не усвідомлюють свої дії, не здатні ними керувати. Тобто це хвора людина, яка не сидітиме в тюрмі, не нестиме відповідальності", – пояснив Андрій Вовк.

Юрист переконаний, що навіть при доведенні вини педофіла, чоловіка відправлять лише лікуватися у психіатричну лікарню, що в Смілі. А через декілька років він знову ходитиме вулицями.

Проблемою у таких випадках є те, що свідчення потерпілих дітей оцінюються критично. Вважається, що дитина здатна фантазувати. Через це першочерговим є збір доказової бази: огляд місця події, вилучення речей, проведення очних ставок, збір відеоматеріалів, наприклад, відео з камер внутрішнього спостереження.

"Санкція статті не передбачає позбавлення волі, а тільки арешт до 6 місяців, або обмеження волі. Кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі немає. Це вказує на те, що злочин є нетяжким", – роз’яснив співрозмовник сайту.

Він повідомив, що кримінальна відповідальність настає лише у разі, якщо такі дії проти неповнолітнього були вчинені батьками або тими, хто їх замінює. Саме такі випадки складають більшість судових справ зазначеної категорії.

"Кримінальна відповідальність у такому випадку – позбавлення волі до трьох років. Але, як показує практика, більшість кримінальних справ, стосовно яких суди ухвалювали обвинувальні вироки, закінчувались умовним терміном покарання", – сказав Андрій Вовк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, двоє черкащан, які вийшли по "закону Савченко", зґвалтували неповнолітню.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version