НовиниЧеркащинаЧеркаського депутата обурює ставлення місцевої влади до розвитку туризму

Черкаського депутата обурює ставлення місцевої влади до розвитку туризму

-

- Advertisment -

Лідер "Вільних демократів" Олександр Згіблов не задоволений ставленням місцевої влади до розвитку туризму в Черкасах. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 "На жаль, міській владі на туристів начхати. Нема концепції, нема ідей. Серед комунальних підприємств міста є КП "Туристично-інформаційний центр". Вже більше трьох років підприємство не працює. А приміщення, яке раніше займав ТІЦ, віддане в оренду громадській організації. Мера Бондаренка нині цікавлять не інвестиції від туризму, а де б на посаду своїх водіїв повлаштовувати", − говорить Олександр Згіблов.

Депутат зазначає, що єдиною перевагою Черкас перед іншими містами є те, що місто розташоване на березі річки, ми маємо унікальну 16 кілометрову зону пляжів, хоча вже й вони забудовуються, а також соснові ліси та Мошногріський кряж з реліктовим масивом.

Черкаси не мають тієї історичної архітектурної спадщини, як Львів чи Київ. Два десятка будинків, які збудовані 100 років тому. Всі їх можна оглянути за одну годину. Не має у міста і розвинутих туристичних родзинок, немає живих легенд або тих, хто міг би їх красиво подати.

"Окрема окраса – буддійського храму "Білий Лотос". Крім храму треба туристам давати ще щось, але це щось одразу наражається на захаращеність набережної і відсутність інфраструктури "Сосновий бір". Є що показати, є де погуляти, але не вистачає родзинки. Можливо, звести музей "під відкритим небом" на місці давнього поселення, яке існувало неподалік готелю "Турист". Власне і сам готель уже треба добудувати", − висловився лідер "вільнодемократівець".

Олександр Згіблов говорить, що туристичні маршрути якщо і є, то розроблені вони переважно ентузіастами. Кілька з них: Хрещатик – Пагорб Слави. Хрещатик – сквер Б. Хмельницького, Білий лотос – парк "Сосновий Бір".

"У Черкасах відсутнє таке поняття, як пішохідна вулиця. Більше 30 міст України мають в своєму доробку "променадні, пішохідні вулиці". А в Черкасах – нема. Ініціатива щодо її створення належить знову ж таки не міській владі. Унікальний зоопарк. Кращий в Україні. На жаль, жоден туристичний маршрут, який є, не охоплює його. А починати знайомитися із містом треба із зоопарку", − повідомив депутат.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в одному з черкаських лісництв відремонтували давню криницю.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x