НовиниЧеркащинаЧеркаських школярів запрошують долучитись до екологічної акції й встановити...

Черкаських школярів запрошують долучитись до екологічної акції й встановити всеукраїнський рекорд

-

- Advertisment -

Черкаські школи мають змогу долучитись до масштабної екологічної акції зі збору використаних батарейок та встановлення всеукраїнського рекорду.

Окрім збереження навколишнього середовища учні матимуть ще й неабиякий стимул, адже ті навчальні заклади, які виявляться найбільш активними, чекає винагорода. Про це vikka.ua розповів директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

"В межах цієї акції додатковою мотивацією для трьох шкіл, які зберуть найбільше батарейок, плануємо зробити подарунки. За перше місце навчальний заклад отримає інтерактивна дошка. Друге-третє місця також будуть вмотивовані, поки ще не знаємо, чим".
 

Акцію Департамент проводить спільно з Черкаською молодіжною радою. Перед собою ставлять амбітний план – побити минулорічний рекорд Миколаєва, жителі якого змогли зібрати й утилізувати понад 148 кілограмів батарейок.

Черкаси ж планують зібрати понад тонну використаних елементів живлення і відправити їх на утилізацію до Румунії. Тамтешній завод Greenwee займається переробкою електрообладнання, в тому числі й використаних батарейок. Утилізація платна: від 65 до 100 грн за кожен кілограм, в залежності від зібраної ваги. Її, за словам організаторів акції, оплатять коштами міського бюджету.

Проте мета екологічної акції – не просто зібрати батарейки

"Перше наше завдання – це посіяти насіння екосвідомості в головах людей, сформувати їхню правильну екологічну поведінку. І повернути в нормальне русло постійно наростаючий тренд споживання, – розповів vikka.ua координатор Молодіжної ради Валентин Марковський. – Кожна викинута батарейка отруює близько 20 кв.м. землі навколо, однак це не значить, що людство має повністю відмовитись від їх використання. Ми хочемо, щоб люди почали розуміти, як споживати правильно".
 

Проведення акції саме в навчальних закладах також обрали недарма. Таким чином хочуть достукатись до усіх категорій населення міста: і до зростаючого покоління, яке ще навчається, і до дорослих – їхніх родичів. Крім того, у процесі збору проводитимуть просвітницьку роботу: розповідатимуть учасникам акції, що таке батарейки, якими вони бувають, що відбувається з природою, коли вони туди потрапляють, хто дійсно перероблює батарейки, а хто збирає їх для хайпу.

"В Україні ніхто не займається переробкою. Був один завод, але вже давно закрився. І далеко не всі організації, які збирають батарейки, реально їх утилізують. Тому ми хочемо донести це до людей і, разом з тим, очистити будинки від батарейок, аби не було спокуси просто взяти й викинути у смітник", – зазначає Валентин Марковський.
 

Фінал екологічної акції й підбиття її підсумків відбудеться 9 травня під час відкриття паркового сезону в місті. То ж черкаські школярі мають щонайменше два місяці, аби зробити свій маленький внесок до очищення міста від небажаних відходів і встановити рекорд.

До слова, вже скоро Черкаська молодіжна рада обіцяє старт ще одного екологічного проєкту під назвою "Чисте місто". Про подробиці обіцяють повідомити трохи згодом.

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: жителі кількох сіл на Черкащині влаштували об’єднавчий протест і на кілька годин перекрили дорогу.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x