НовиниЧеркащинаЧеркаських підприємців оштрафували на 20 тисяч гривень

Черкаських підприємців оштрафували на 20 тисяч гривень

-

- Advertisment -

Упродовж першого півріччя 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели 245 планових та позапланових перевірок навчально-виховних, лікувально-профілактичних закладів, підприємств питного водопостачання, суб’єктів господарювання, що використовують пестициди та агрохімікати тощо.

Порушення санітарних норм та правил виявлені у 50,6 % випадків, зокрема, у лікувально-профілактичних закладах – 30 %, підприємствах централізованого водопостачання – 89 %, дошкільних навчальних закладах – 67 %, об’єктах поводження з пестицидами та агрохімікатами – 15 %. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За результатами проведених досліджень, не відповідали гігієнічним вимогам 15,6 % проб питної води за мікробіологічними показниками, 18,3 % за санітарно-хімічними показниками, 9,7 % проб готових страв за мікробіологічними показниками, 1 % гігієнічних змивів, 5,4 % води поверхневих водойм за мікробіологічними та санітарно-хімічними, 12,5 % за паразитологічними показниками.

Як наслідок, за порушення санітарного законодавства на посадових осіб накладено 75 штрафів на загальну суму майже 20000 грн., керівникам суб’єктів господарювання направлено 151 припис, видано 7 розпоряджень щодо усунення порушень санітарних норм і правил.

За матеріалами Держпродспоживслужби, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 8 працівників навчально-виховних закладів та дитячих закладів відпочинку, 3 справи передано на розгляд правоохоронних органів.

На адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій направлено 967 інформацій з  пропозиціями щодо вирішення актуальних питань у сфері забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення.

За пропозиціями Держпродспоживслужби власники об’єктів відстороняли від роботи 165 працівників до проходження профілактичних медичних оглядів, тимчасово призупиняли експлуатацію 8 об’єктів, зняли з реалізації майже 700 кг недоброякісної продукції, організовано проведення позачергового гігієнічного навчання з прийняттям заліків фахівцями Держпродспоживслужби 788 працівників з числа декретованих контингентів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля Умані за зайві тонни оштрафували вантажний автопоїзд.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x