НовиниЧеркащинаЧеркаських чиновників просять не затримувати процес будівництва унікальної спортивної...

Черкаських чиновників просять не затримувати процес будівництва унікальної спортивної арени (ФОТО)

-

- Advertisment -

25 червня у Черкасах зібралися представники спортивної громадськості, депутати міської ради та активісти, які мають намір контролювати будівництво багатофункціональної концертно-спортивної арени на 2500 місць, передає кореспондент vikka.ua.

Арену планують звести на вулиці Олени Теліги, що у Південно-Західному районі. За словами черкаського політика Сергія Рубана, місту потрібен такий об’єкт, оскільки він буде унікальний.

"Це буде палац, який зможе приймати міжнародні змагання з баскетболу, міні-футболу та інших видів спорту. Також там можна буде проводити концертні заходи. В нас поки що немає такого місця. Дуже добре, що уряд включив Черкаси до 6 міст, які отримали фінансування проекту, тому що чим більше ми інвестуємо в спорт, тим менше в нас буде необхідності витрачати грошей, приміром, на охорону здоров’я", – переконує політик.

Екс-секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький також впевнений, що Черкасам необхідний новий палац спорту, але є побоювання, справа з його будівництвом може зупинитися.

"Завдяки арені у Черкасах з’явиться можливість проводити міжнародні змагання, концерти. Ініціативна група хвилюється, що справа з будівництвом спортивної арени може зупинитися. 6 липня закінчується контракт із керівником КП "Черкасиінвестбуд" Олександром Сіренком і вже з’явилися люди, які подали в НАЗК свої декларації і бажання стати очільником цього підприємства. Буде дуже шкода, якщо цей проект зупиниться", – каже Радуцький.

Саме з цієї причини громадські діячі і депутати звернулися до нардепа Олега Петренка, який велику увагу звертає на розвиток спорту в Черкасах, із проханням довести справу зі спортивною ареною до логічного кінця. Саме він, за словами Радуцького, разом із головою федерації баскетболу України Михайлом Бродським переймався створенням спортарени і виділенням гроші на цей проект. Завдяки їхньому лобіюванню на будівництво палацу спорту надали 27 мільйонів.

"Необхідно, щоб до ініціативної групи мали можливість долучитися люди, які бажають ефективно займатись контролем будівництва спортивної арени. Це глобальний проект по всій Україні. Як член Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, я справді допомагав при прийнятті бюджету на 2018 рік, щоб за ці 150 мільйонів, виділених на спортивні арени міста по Україні, проголосували. Я готовий докладати зусиль, щоб процес будівництва арени у Черкасах став прозорим", – мовив нардеп.

За словами депутата міськради Олександра Згіблова, громадськість теж контролюватиме всі етапи будівництва.

"Якщо якийсь чиновник захоче загальмувати проходження документу, затримуватиме платежі чи саботуватиме роботу, то вся спортивна громадськість прийде до нього в кабінет і змусить працювати", – зазначив Згіблов.

Ініціативна група звертається до чиновників усіх рівнів розглядати документи з приводу зведення спортивної арени першочергово, не затримувати процес будівництва, оскільки цей об’єкт несе глобальний, соціальний, інфраструктурний комплекс заходів, який Черкаси отримають в майбутньому.

Як повідомляв сайт vikka.ua, міська влада зробила перший крок до будівництва в Черкасах спортивної арени.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x