додому Новини Черкащина Черкаських АТОвців закликають до оздоровлення в санаторіях

Черкаських АТОвців закликають до оздоровлення в санаторіях

0

Нині учасники АТО можуть самостійно обирати, відповідно до медичних показань, санаторно-курортний заклад для оздоровлення. Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

Такий механізм був розроблений та прийнятий у березні цього року. Він спрямований і на ефективне використання бюджетних коштів. Адже відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування здійснюється через безготівковий перерахунок суми санаторним закладам на підставі тристоронньої угоди, а саме: учасник АТО − управління соцзахисту – санаторій.

У Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА зазначили, що цього року понад 800 учасників АТО, поміж яких й інваліди війни, перебувають у черзі на оздоровлення у санаторіях. Нині з Держбюджету виділено кошти для лікування в закладах близько 50 % тих, хто цього потребує.

Структурними підрозділами соціального захисту населення РДА та МВК було здійснено розрахунки за 38% оздоровлених бійців. Інші перебувають на оздоровленні у санаторних закладах.

Окрім цього, в обласному бюджеті передбачено 600 тис. грн для санаторно-курортного лікування учасників АТО у місцевому санаторії на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Уже 50 учасників АТО там оздоровилися.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі вшанували загиблого в АТО депутата.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version