НовиниЧеркасиЧеркаським волонтерам потрібні руки, щоб захистити тих, хто захищає...

Черкаським волонтерам потрібні руки, щоб захистити тих, хто захищає нас (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаські волонтери просять усіх небайдужих допомогти плести маскувальні сітки й кікімори для ЗСУ. Громадська організація СІЧ отримує все більше відповідних запитів від військових, інформує журналіст ВІККА-НОВИН.

Захистити тих, хто захищає нас. Черкаські волонтери просять усіх небайдужих допомогти плести маскувальні сітки й кікімори для ЗСУ. Громадська організація СІЧ отримує все більше відповідних запитів. Ніна переїхала до Черкас із Миколаєва. За професією продавець, але зараз її щоденне заняття — плести маскувальні сітки для українських військових.

НІНА, ВОЛОНТЕРКА З МИКОЛАЄВА:

Почуваю себе потрібною. Трохи навіть щасливою. Бо розумію, що це потрібно, це допомагає нашим воїнам, які нас захищають. А ми трохи захищаємо їх.

Олена живе більше року в Черкасах. Приїхала сюди з Харкова. Зранку плете сітки, а після обіду викладає англійську мову онлайн.

ОЛЕНА, ВОЛОНТЕРКА З ХАРКОВА

Ми, як можемо, наближаємо перемогу і робимо наш вклад. А по друге, я тут познайомилася з такою кількістю людей, які дуже багато значать у моєму житті.

Волонтерки зізнаються: за плетінням сіток знайшли для себе не лише заняття, але й коло підтримки. Усі новини з фронту — радісні чи сумні — розділяють на всіх. При цьому чи не кожна має особисту мотивацію.

СВІТЛАНА, ВОЛОНТЕРКА З БАХМУТУ

У мене чоловік воював, остався інвалідом, син по стану здоров’я вже демобілізувався. Я допомагаю армії, це мій вклад.

ТЕТЯНА, ВОЛОНТЕРКА З ХЕРСОНЩИНИ:

Я вірю, що ЗСУ нас освободят… Ми приїдемо в свій рідний Чонгар. Ми його відбудуємо і ми будемо далі працювати, як завжди. Віримо в це всі. Сітки коли плетемо, всі думки вкладаємо в нашу роботу.

За рік роботи руками тутешніх волонтерів змогли накрити не одну сотню спецтехніки і місць дислокації військових, чим допомогли зберегти їхні життя. Зараз техніки стає більше, і все більше надходить запитів від ЗСУ на сітки та кікімори. Тому попрацювати руками просять усіх, хто може.

ВІТАЛІЙ РАДЧЕНКО, ГОЛОВА ГО “СІЧ”:

У зв’язку з підготовкою до контрнаступу, ми отримуємо дуже багато запитів на маскувальні сітки, на кікімори. Уже маємо цілу чергу. Зараз, як ніколи, нам необхідна допомога всіх небайдужих черкащан, гостей нашого міста. Потрібні руки, хоча б декілька годин вільного часу.

Потрібні насамперед робочі руки, а ще матеріали. Нитки, тканина, господарчі щітки.

Нині на СІЧ, яка розташована на другому поверсі за адресою Небесної сотні 3, приходять щодня близько півсотні людей. Але потрібно більше. Тут є можливість перекусити і випити чаю. Працюють із 9 ранку до 20 години вечора щодня, крім неділі.

ОЛЕНА КОПИТІНА, ВІДПОВІДАЛЬНА ЗА ВІДДІЛ МАСКУВАЛЬНИХ СІТОК У ГО “СІЧ”:

Щодня приблизно до 50 людей приходять. Одні приходять зранку, інші приходять в обід, треті надвечір після роботи. Раніше працювали до 18 години, зараз уже й до 20. Дуже багато запитів. А ми маємо захистити тих, хто захищає нас. 

Олеся Омельченко, Сергій Косенко, Телеканал ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ШАРА
ШАРА
11 місяців тому

ЧЬИ РУКИ ТВОИ ?

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянська громада проведе в останню путь загиблого сержанта

Загиблого захисника Андрія Гнатова проведуть в останню путь у Смілі. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Андрій Гнатів був...

Черкаські патрульні повернули додому дівчину, яка загубилася

Нещодавно на лінію екстреного виклику 102 звернулася занепокоєна мати, повідомивши, що її донька пішла з дому й не повернулася....

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x