НовиниЧеркаським школярам рятувальники провели майстер-клас (ФОТО)

Черкаським школярам рятувальники провели майстер-клас (ФОТО)

-

- Advertisment -

З метою навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки при виникненні різних надзвичайних ситуацій та подій, а головне – як їх попередити, рятувальники Черкащини постійно проводять з дітьми інформаційно-роз`яснювальну роботу, інформують у ДСНС у Черкаській області.

Один із таких заходів відбувся 14 червня, під час якого до 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Черкаси завітали учні пришкільного табору загальноосвітньої школи №14.

Як правило, зустріч учнів початкових класів та співробітників Служби порятунку розпочалася з лекційного заняття. В навчальному класі пожежно-рятувальної частини інспектори ДСНС нагадали дітям правила безпечної поведінки вдома, під час відпочинку на природі та біля річки чи озера. Також фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій звернули увагу школярів на правила поведінки під час виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Під час екскурсії співробітники пожежної частини ознайомили дітлахів з пожежно-рятувальною технікою та обладнанням, яке використовується під час гасіння пожеж та ліквідації різних надзвичайних ситуацій. Рятувальники розповіли малечі, як діють оперативно-рятувальні підрозділи у випадку отримання повідомлень, наскільки від їх швидких та відпрацьованих дій залежить часом життя людей, їх добробут та спокій.

Фахівці ДСНС продемонстрували учням одяг та спорядження бійців ДСНС, розповіли про ті надзвичайні події, з якими щодня черкаські вогнеборці зустрічаються в реальному житті. У своїх дитячих руках екскурсанти змогли потримати інвентар та приміряти спецодяг рятувальника. По завершенні екскурсії, за традицією хлопчики та дівчатка з допомогою справжніх вогнеборців на фасаді частини загасили умовну пожежу.

"Я відчув себе справжнім героєм, вдягнувши костюм і обладнання пожежника, – із захопленням говорив учень Дмитро. – Я багато дізнався про саму професію, про те, що люди, які працюють в Службі порятунку дуже сміливі та рішучі. Тепер я знаю, що усі машини в пожежній частині готові у будь-який момент виїхати на завдання. Екскурсія мені дуже сподобалась", – поділився враженнями маленький Дмитрик.

Діти із захопленням взяли участь в екскурсії, задавали багато питань господарям пожежної частини та зробили багато фотографій на згадку, а дехто з них уже подумки уявив себе майбутнім рятувальником.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин, намагаючись врятувати власну оселю, постраждав від вогню.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x