НовиниЧеркаським школярам "порізали" канікули

Черкаським школярам "порізали" канікули

-

- Advertisment -

Вперше у черкаських школах зимові канікули складатимуться з двох етапів – одинадцяти днів у січні та шістнадцяти днів у лютому. Про це виданню "Про все" повідомила  директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Марина Бакланова.

За її словами, попередньо розглядався варіант, щоб перша частина шкільних канікул тривала всього лише до 8-9 січня. Але це викликало обурення серед батьків, тож першу частину канікул продовжили включно до 11 січня.

"Щодо другої частини, то будемо орієнтуватися на погоду. Відправлятимемо дітей на канікули тоді, коли буде різке зниження температури, або ж коли доведеться йти на карантин. Ми зверталися до черкаського гідрометеоцентру, щоб спрогнозували нам погоду, але вони не надають показники на такий великий термін", – розповіла головна освітянка міста.

Водночас вона не знає, чи практикуватимуть канікули частинами в школах інших міст.

А от батькам не надто подобається ідея департаменту. Вони кажуть, що за такий термін діти не зможуть достатньо відпочити.

"Я проти місяця канікул, але не менше 2-3 тижнів дитина мала б відпочити. А якщо морозів не буде, діти вчитимуться, як воли? Може тоді одразу до літа? Для чого весняні канікули? – обурюється мати черкаського семикласника. – Ніхто не думає про дітей, про біоритми. Їх почали порушувати, коли фактично скасували канікули восени. Бо ті два чи три дні вихідних, що голосно називали канікулами, ніяк не вплинули на розвантаження дітей. І що ми маємо зараз?"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Дев’ять мільярдів гривень податків заплатили черкащани за січень-квітень 

9 034 млн грн податків, зборів та платежів сплатили до бюджетів усіх рівнів платники Черкаської області за січень-квітень 2024...

В Умані виявили двох нелегальних мігрантів, які мають виїхати з України

Міграційна служба виявила двох іноземців, які протермінували дозволений строк перебування в Україні. Їх зобов’язали покинути Україну. Про це повідомляє...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x