НовиниЧеркащинаЧеркаським рибалкам розповіли, яку рибу можна ловити в липні

Черкаським рибалкам розповіли, яку рибу можна ловити в липні

-

- Advertisment -

Липень – чудова пора для рибалки: він не скутий незручним теплим одягом, пересуванню по водоймі ніщо не заважає, однак є свої досить серйозні "але".

Про неприємні моменти липневої рибалки розповіли в Черкаському рибоохоронному патрулі.

Спекотна і тепла погода дуже комфортна для рибалки, але не для самої риби. Верхні шари води за липень прогріваються так, що риба починає шукати порятунок у більш глибоких і прохолодних місцях водойми. Тому рибалка в липні буде більш практичною і результативною, якщо день похмурий і дощовий. Якщо говорити про час, коли краще ловити, то оптимальною буде ловля в досвітні години, в цей час риба підходить до берега і ближче до поверхні.

Також деякі види риб непогано клюють в нічний час, цей факт також не можна залишати поза увагою. Риболовля в липні затьмарена ще одним неприємним фактом, особливо це стосується водойм стоячого типу (ставки, озера). Це цвітіння води. Це дійство не тільки робить воду каламутною, але і процес розкладання цих мікроскопічних водоростей поступово змінює кисневий баланс в воді, що не зовсім добре.

Тим часом, незважаючи на всі ці негативні фактори, рибалка в липні рідко буває безрезультатною. Просто потрібно застосувати весь свій досвід, майстерність і, звичайно ж, згадати колись прочитану літературу, в якій описувалися повадки тієї чи іншої риби.

Яку рибу ловити в липні і як це зробити найкраще?

Окунь вважає за краще триматися глибоких місцях і лише на час годівлі відвідує мілини. Тому ловити його потрібно в місцях, що межують з водною рослинністю, або де є присутність затоплених корчів. Ловля окуня краще, якщо в якості наживки використовувати гнойового хробака, мотиля, дрібну рибку або личинку бабки.

Якщо говорити про судака, то рибалка на нього хороша там, де є глибокі ями і приплив свіжої і чистої води. Ловля його проходить спінінгом із застосуванням силіконових приманок або поплавковим вудилищем, використовуючи в цьому випадку в якості наживки дрібного живця.

Карась – ловити його можна з успіхом протягом усього місяця, цим і хороший липень, рибалка на карася стабільна і тримається він не далеко від берега, що на руку рибалці. Ловля карася хороша, якщо в якості насадки використовувати хробака, опариша, річковика.

В цей час хороша рибалка на ляща, якщо при виборі місця віддати перевагу глибоководним місцям з переважанням піщаного дна. Якщо для лову ляща обраний липень, то в цей час його улюбленими ласощами є парений горох.

Також в липні хороша рибалка на плотву, риба ця досить поширена і зустрічається практично в кожній водоймі. Ловити її можна поплавковою вудкою використовуючи в якості наживки парену пшеницю, опариша, мотиля або хробака.

Як повідомляв сайт vikka.ua, подружжя з Черкащини піймалося на браконьєрстві.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x