НовиниЧеркаським нацгвардійцям подарували 5 автівок (ФОТО)

Черкаським нацгвардійцям подарували 5 автівок (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сьогодні із Києва прибуло 5 одиниць техніки для черкаських нацгвардійців. Вартість придбаних вантажівок та автобусів для перевезення бійців перевищує  2,5 млн грн. Про це пише видання "Вчасно".

– Раніше ми їздили на автобусах ще 90-их років, – розповідає заступник командира військової частини 3061 Національної гвардії України Роман Стадник. – Зрозуміло, що вони вже давно відслужили своє.

Зі столиці від Нацгвардії привезли відзнаки бійцям частини за високі досягнення у службі. Керівництво військової частини вручило їх на вечорі вшанування учасників АТО. Хвилиною мовчання тут пом’янули загиблих.

– Наші воїни успадкували кращі риси героїчних пращурів, – каже командир військової частини 3061 Андрій Савчук. – Із нашої частини всі повернулися живими й неушкодженими, якісно виконавши свої обов’язки. Тому нагороди отримали фактично всі.

76 черкащан бійців із липня по жовтень перебували в зоні АТО. Жоден не порушив присяги. Серед нагороджених і 21-річний Іван Мельник. Він – контрактник.

– Ми були в самому пеклі, – розповідає хлопець. – Охороняли блокпости, перевіряли автівки, щоб не допустити прориву сепаратистів. Як буде наказ їхати знову – без вагань його виконаю.

На вечір вшанування бійці прийшов і голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

– Я дізнався про наших нацгвардійців від нині покійного Ігоря Момота, – розповідає очільник області. – Він у телефонній розмові сказав, що під Маріуполем є черкащани. Достатньо оснащення в них тоді ще не було, навіть бойового злагодження. Але бійці на чолі зі своїм командиром зробили все можливе, щоби захистити країну.

Джерело: Вчасно

Нову техніку на практиці черкаські нацгвардійці, найімовірніше, випробують уже у січні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майно, офіси, криптовалюта і статки черкаських депутатів від фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ»

Криптовалюту, дачний будинок, земельну ділянку, доходи й заощадження задекларували міські депутати від фракції“ ВО ЧЕРКАЩАНИ” за 2023 рік. Про...

На Черкащині шкільні офіцери провели урок безпеки для дітлахів

Патрульні відвідують навчальні та виховні заклади із роз`яснювальною роботою, яка присвячена безпеці дітей на дорозі. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x