НовиниЧеркащинаЧеркаським активістам показали план скандальної реконструкції Долини троянд

Черкаським активістам показали план скандальної реконструкції Долини троянд

-

- Advertisment -

Вже протягом тривалого часу в Черкасах тривають розмови та невдоволення щодо реконструкції Долини троянд, яку збираються "закласти" тротуарною плиткою. Так, невдоволені черкасці писали кілька петицій, які назбирали необхідні підписи, проводили безліч обговорень у соцмережі та зверталися до мерії. Громадські активісти переконані: це рішення ухвалили без урахування думки містян та відповідних досліджень ландшафтної зони, тому це призведе до неефективного використання бюджетних коштів за наявності більш нагальних проблем міста.

Так, багатьох жителів Черкас турбує вартість проекту, оскільки за плиткове панно із бюджету міста піде понад 10 мільйонів гривень. Черкаський активіст Сергій Яковенко намагався знайти проект реконструкції у вільному доступі, однак його ніде так і не розмістили. Директор же КП "Дирекція парків" Андрій Куча йому зазначив, що проект реконструкції Долини троянд займає кілька сотень сторінок різних форматів. Дирекція парків не має технічної можливості перевести весь проект в електронний варіант, щоб надати для ознайомлення громадськості.

Тому, сьогодні, 21 серпня, активіст прийшов до КП "Дирекції парків", щоб безпосередньо ознайомитися з проектом реконструкції та був здивований, коли йому винесли папку із 25 сторінками та ще десятком аркушів із кресленнями. Про це передає кореспондент сайту vikka.ua.

"Долина троянд − одне з улюблених місць для відпочинку моєї родини та знайомих, тому її доля для мене важлива. Я проти плитки, оскільки у зимовий період  вона буде слизькою і нею неможливо буде ходити. Також в Долині троянд люди постійно займаються спортом, проводять заняття різні секції, тому плитка − не найкращий варіант, наприклад, для бігу, оскільки для суглобів спортсменів буде більше навантаження", − повідомив Сергій Яковенко.
 

Він також зазначив, що було б правильно, аби владці провели обговорення, дізналися думку громадян і вже потім приймали відповідні рішення. Щодо альтернативи, то активіст пропонує просто вирівняти вже наявне гравієве покриття.

У свою чергу заступник директора "Дирекції парків" Володимир Стойко повідомив, що реконструювати Долину троянд необхідно у будь-якому випадку. Оскільки усі бордюри, що встановлені вздовж доріжок, вже "віджили своє", а стан самих стежок знаходиться не в найкращому стані. А щодо обговорень, то цим питанням мала займатися міськрада, ще до того, як проект було передано на реалізацію. Також він зазначив, що вартість реконструкції відповідає усім нормам та не є завищеною.

"Приблизна площа плитки становить понад гектар, тому лише за неї ми маємо заплатити понад 4 мільйони гривень. Також її потрібно доставити, зробити під неї спеціальне корито, щоб покриття не провалювалося. Крім цього необхідно встановити бордюри, виконати візерунки, за які необхідно окремо заплатити. Якщо всі витрати скласти, то виходить така сума. Наразі в нас виготовлена лише проектна документація та оголошено тендер на закупівлю, переможця якого ми маємо визначити у цю п’ятницю. Після складання з ним договору буде розпочата робота по реалізації цього проекту", − зазначив Володимир Стойко.
 

Він також додав, що лише за проектну документацію було сплачено 160 тисяч гривень. Усі ж необхідні роботи з реконструкцію Долини троянд збираються завершити у грудні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять відкрити цілодобову аптеку в одному з районів.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x